0%
מכונת הרעל בפעולה

לפיד דורש מהיועמ"שית: לפתוח בחקירה נגד לשכת נתניהו

ראש האופוזיציה יאיר לפיד פנה ליועמ"ש בדרישה לפתוח בחקירה נגד ארבעה יועצים בכירים בלשכת ראש הממשלה, בחשד לקשרים עסקיים עם ממשלת קטאר במקביל לעבודתם בלשכה • לפיד הגדיר את החשדות כ"פרסומים חמורים" וקרא לחקירה "מקצועית ויסודית" של הנושא

שוקי כץ
4 תגובות
לפיד דורש מהיועמ"שית: לפתוח בחקירה נגד לשכת נתניהו
יאיר לפיד. צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ראש האופוזיציה יאיר לפיד פנה ליועמ"ש בדרישה לפתוח בחקירה נגד ארבעה יועצים בכירים בלשכת ראש הממשלה, בחשד לקשרים עסקיים עם ממשלת קטאר במקביל לעבודתם בלשכה.

על פי המכתב שהועבר היום (12.2) ליועמ"ש גלי בהרב מיארה, מדובר ביועצים יונתן אוריך, עופר גולן, שרוליק איינהורן ואלי פלדשטיין, אשר לפי הטענה עסקו בקידום תדמיתה של קטאר.

במכתב ששיגר לפיד, אשר הועבר במקביל גם לפרקליט המדינה עמית איסמן ולראש השב"כ רונן בר, מועלה חשש כבד לניגוד עניינים ולפגיעה בביטחון המדינה. "האם יעלה על הדעת, שבשנה הקשה בתולדתנו, ארבעה מקורבים לראש הממשלה מקבלים כסף ממדינת קטאר", כתב לפיד במכתבו.

ראש האופוזיציה הדגיש את הרגישות המיוחדת של הפרשה על רקע מעורבותה של קטאר במשא ומתן לשחרור החטופים. "אני מתקשה להאמין שבמקום לעסוק ביחסי הציבור ובשמה הטוב של מדינת ישראל בעולם, הם מצאו זמן להרוויח כסף ביחסי ציבור של קטאר", ציין לפיד.

במכתבו, הגדיר לפיד את החשדות כ"פרסומים חמורים" וקרא לחקירה "מקצועית ויסודית" של הנושא. "אם יתברר שהפרסומים נכונים, זה לא רק ניגוד עניינים מובהק זו פגיעה מובהקת בביטחון המדינה", הדגיש.

הכתבה עניינה אותך?

6%
94%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture