בימים האחרונים מתנהלים דיונים אסטרטגיים בצמרת הצבאית בנוגע לאפשרות של הסלמה משמעותית בעצימות הלחימה ברצועת עזה. התוכניות הנבחנות כוללות מבצע צבאי רחב-היקף שעשוי לדרוש גיוס מסיבי של עשרות ואולי אף מאות אלפי לוחמים, בהיקף שטרם נראה מאז תחילת הלחימה.
כחלק מההכנות, נבחנת גם אפשרות להעתקה זמנית של האוכלוסייה האזרחית שרק לאחרונה הורשתה לחזור לבתיה ביישובים הגובלים ברצועת עזה. מדובר בתושבים שכבר חוו פינוי ממושך בחודשים האחרונים וזה עתה התחילו לשקם את חייהם באזור.
עם זאת, הרשויות מדגישות כי מדובר בהיערכות בלבד. בהודעה רשמית שהועברה לתושבי המועצה נמסר: "אין בידינו מידע קונקרטי על אירוע צפוי ועל היערכות לפינוי, וגם אין כל שינוי בהנחיות ההתגוננות לתושבים, אלא בפעולה אחראית כחלק מתפיסת מוכנות כוללת."
הסיבה העיקרית לבחינת צעדי המנע היא הערכות כי במקרה של מתקפה ישראלית נרחבת בתוך הרצועה, ארגון חמאס עלול לנסות בכל כוחו לבצע פעולות טרור בשטח ישראל. זאת, במטרה לפתוח חזית נוספת ולהסיט את הלחימה מתוך הרצועה החוצה.
גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי לחמאס אין כיום יכולת ממשית להוציא לפועל מתקפה משמעותית בעומק שטח ישראל, אולם כאמצעי זהירות נשקלים מגוון תרחישים, ביניהם גם פינוי זמני של האוכלוסייה הישראלית הנמצאת בקו העימות.
ישנם פרשנים הטוענים כי מטרה נוספת מאחורי הפרסומים על היערכות צבאית מוגברת היא להפעיל לחץ נוסף על חמאס לקבל את תנאי עסקת החטופים המוצעת. לפי גישה זו, האיום בפעולה צבאית מאסיבית שתכליתה הכרעת הארגון נועד לדחוק אותו לפינה ולהביאו להסכמה למתווה המוצע.
בין כך ובין כך, ההיערכות משקפת את המורכבות המתמשכת של המצב הביטחוני באזור ואת האתגרים העומדים בפני הן מקבלי ההחלטות והן התושבים המקומיים, שחייהם ממשיכים להיות מושפעים מהמציאות הביטחונית המתמשכת.
לי אין שום כוונה להתפנות שוב.
שנה חצי ולא מחסלים את חמאס ולא מעודדים הגירה של הערבים מעזה אבל שוחררו 800 מחבלים מבתי הכלא ממשלת ימין בדיחה