הגישה החדשה של ממשל טראמפ כלפי סוגיית הגרעין האיראנית מתבטאת בהצהרותיו המפתיעות של סגן הנשיא, ג'יי.די ואנס. בעוד שבתחילת דרכו בבית הלבן, הנשיא טראמפ התבטא בחריפות נגד תוכנית הגרעין האיראנית ואף קרא לתקיפת מתקניה, כעת נראה כי המדיניות האמריקאית עברה שינוי דרמטי, להפתעתם של גורמים רבים באזור ובפרט בישראל.
בהתייחסותו לנושא, אמר סגן הנשיא ואנס כי "איראן יכולה להחזיק בכוח גרעין למטרות אזרחיות", והוסיף כי "השיחות איתה היו טובות". סגן הנשיא הרחיב והסביר את האסטרטגיה האמריקאית החדשה באומרו כי בארצות הברית "מאמינים שיש עסקה עם טהראן שתוכל לשלב אותה מחדש בכלכלה העולמית".
אמירות אלה משקפות תפנית מהותית בגישה האמריקאית, שעוברת מעמדה של עימות והתנגדות מוחלטת לתוכנית הגרעין האיראנית, לגישה המבקשת להבחין בין שימושים אזרחיים לצבאיים ולמצוא מתווה שיאפשר לאיראן להשתלב מחדש במערכת הכלכלית הגלובלית.
במקביל להצהרות אלה, המשא ומתן בין הצדדים ממשיך להתקדם. על פי דיווחים בתקשורת האיראנית אתמול, הסבב הבא של ההידברות בנושא הגרעין נקבע ל-11 במאי ויתקיים בעומאן. זאת לאחר שהמפגש שהיה מתוכנן לשבת האחרונה לא יצא לפועל.
שר החוץ של עומאן, המדינה המשמשת כמתווכת מרכזית בין ארצות הברית לאיראן בסוגיית הגרעין, הודיע במהלך השבוע שעבר על דחיית הפגישה. בהודעתו ציין השר כי הדחייה נבעה "מסיבות לוגיסטיות", אם כי משקיפים רבים תוהים אם לא עמדו מאחוריה גם סיבות מהותיות יותר הקשורות לתוכן המשא ומתן.
התפנית במדיניות האמריקאית והמשא ומתן המתמשך מעוררים דאגה בירושלים, שרואה בתוכנית הגרעין האיראנית איום אסטרטגי. ישראל, שהביעה בעבר תמיכה בעמדתו המקורית של טראמפ, נאלצת כעת להתמודד עם מציאות חדשה בה ארה"ב מוכנה לקבל מידה מסוימת של פעילות גרעינית איראנית, כל עוד זו מוגבלת למטרות אזרחיות
חוצפה! כאילו כל עוד זה לא נגד ארה"ב לא אכפת לך טראמפ? אלעק איתנו… אסור לביבי להסכים לזה!!!
אין על מי להישען…
אין אמונה בגויים. אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים.
כרגיל ממשל טרמפ היתגלה כממשל תרנגולות אין לו אומץ מתחילים לברוח מהחוטים למרות שהם ממשיכים לומר מוות לאמריקה עכשיו נכנעים לאירן אם מאפשרים לאירן להחזיק מתקני גרעין זה פשוט להתעלם מהמציאות הם יגיעו לפצצה תוך חודשיים שלושה
את זה גם אפשר לכלול בפסוק "אל תבטחו בנדיבים" … בטח שזה "נדיב" גוי… מכר אותנו עם התימנים ועכשיו נוכר אותנו עם האירניים ועוד מעט ימכור אותנו מול הסעודיים, בקיצור כמו שנאמר במסכת סוטה "ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים"