במהלך הצבעה במליאה ביום שלישי, נבלמה הצעת חוק שנועדה למנועממחבלי הנוח'בה לקבל טיפולים רפואיים מתקדמים במערכת הבריאות הציבורית. היוזמה, שקודמה על ידי ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו, נפלה לאחר שחברי הקואליציה וח"כ אחמד טיבי הצביעו נגדה.
התיקון המוצע לחוק, שהביאה חברת הכנסת יוליה מלינובסקי לדיון במליאה, ביקש להסדיר את מערך הטיפול הרפואי בעצורים בגין פעילות טרור. ההצעה נועדה לקבוע כי קבוצות מסוימות, הכוללות לוחמים מיחידת הנוח'בה, עצורים המוחזקים עד תום ההליכים בגין עבירות ביטחוניות, ואסירים שהורשעו בפעילות טרור, יקבלו את הטיפול הרפואי שלהם במסגרות ייעודיות ולא בבתי החולים הציבוריים המשרתים את כלל האוכלוסייה.
הרקע ליוזמת החקיקה, כפי שצוין בדיון, היה בגלל שמחבלי הנוח'בה זוכים לשירותי בריאות מקיפים ולעיתים אף מורחבים. ורמת הטיפול שניתנת להם זהה או אף עולה על זו הנגישה לאזרחי המדינה במערכת הבריאות הציבורית.
בתגובה לדחיית הצעת החוק, העניקה ח"כ מלינובסקי ראיון לתחנת הרדיו גלי ישראל, בו הביעה את תסכולה: "אני לא רוצה לראות את המחבלים במערכת הבריאות הציבורית שלנו. הם מגיעים ומקבלים אפילו קדימות. יש את שב״ס והם צריכים להתרחב ולטפל בלעדית במחבלים. העלתי הצעת חוק כזו והקואליציה מתנגדת, הם אומרים שזה ׳מורכב׳ – נכון, זה מורכב, אז מה? מה שמעניין זה רק היועמשית? למה אני צריכה לראות באותה הקומה בבית חולים מחבל פצוע וחייל פצוע?!״
כאשר נשאלה מדוע לא פעלה בשיתוף עם חברי הקואליציה לקידום החוק, השיבה מלינובסקי כי ניסיונות דומים נעשו בעבר ללא הצלחה: "היו חברי קואליציה שהניחו הצעות חוק דומות וזה לא התקדם. זה לא תירוץ״. דבריה אלו מצביעים על קושי מתמשך בקידום חקיקה בנושא זה, למרות קיומן של יוזמות דומות מצד חברי כנסת שונים.
יש להם תז?
הם משלמים ביטוח לאומי?
איזה קופת חולים?
כל מילה בסלע!!! בשביל מה לטפל המפלצות האלו??? עונש מוות מגיע להם,לא יאומן שאזרח יהודי צריך להמתין חודשים לmri בעוד שמחבל נוחה יימח שמו מטופל מיד,זה הזוי, איזו מדינה מעוותת יש לנו
ממשלת ימין על מלא? או ממשלת שמאל בתחפושת?
דברים בסיסיים לא יכולים לטפל
קצת קשה להבין את החוקים והמשפטים בארצנו.
הכל כל כך מסובך ומסורבל שאפשר להשתגע!!!
ח"כ יקרה היית צריכה לפנות לדעת הקהל הישראלי
כך ההצעה שלך הייתה עוברת ב 1000% !!!!