ביום חמישי בלילה התאספו אלפי תלמידי ישיבת 'עטרת שלמה' בקרית הישיבה בראשון לציון בראשות מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א למעמד הכנסת ספר תורה וחנוכת ארון הקודש הגדול והמפואר בעולם.
הארון, שהוא גם כלי הכסף הגדול ביותר בעולם, מהווה הישג יהודי אמנותי חסר תקדים. הבנייה, נמשכה שלוש וחצי שנים, וכללה מעורבות של 350 אמנים מ-12 מדינות בשלוש יבשות. חלקי הארון הובלו בנתיבים מורכבים בים ובאוויר, תוך התמודדות עם אתגרים לוגיסטיים, כולל איומי החות'ים ומצב המלחמה, עד להגעתם לקרית הישיבה.
הארון מומן במלואו על ידי נגיד יהודי-אמריקאי, חסיד באבוב, שהקדיש את השנים האחרונות לפרויקט מונומנטלי זה לעילוי נשמתו הטהורה של רבו, הרה"ק רבי שלמה הלברשטאם מבאבוב זצ"ל.
במהלך הערב המרגש של חנוכת ארון הקודש, ששולב עם מעמד הכנסת ספר תורה חדש, הוקרן בפני בחורי הישיבה סרטון משלבי היציאה לדרך בפרויקט הענק ועד לרגעים האחרונים של הרכבתו בבית המדרש, מול עיניהם של אלפי הבחורים.
מי שבולט בנוכחותו בתיעוד המרגש, הוא האדריכל של ארון הקודש, ר' אהרון אסטרייכר, חסיד בעלז, אדריכל ומעצב פנים בולט במגזר החרדי, מתכנן ומעצב מאות מוסדות ציבור בתי כנסת ואתרי מורשת יהודיים: "כבר עשרים ושמונה שנים שאני בעבודה הזאת. לא עשיתי אחד כזה לפני ואני לא חושב שאעשה עוד אחד כזה אחרי. הבא יהיה בבית המקדש".
שכוייך מרגש