0%
לראשונה:

חיל הים יירט כטב"מים איראניים באמצעות מערכת "ברק מגן"

ספינות הטילים של צה"ל יירטו הלילה שמונה כלי טיס בלתי מאוישים מאיראן • לראשונה, נעשה שימוש מבצעי במערכת ההגנה האווירית "ברק מגן", המותקנת על ספינות "סער 6", ומוכיחה את יכולותיה במגוון איומים

יענקי גולדן
אין תגובות
חיל הים יירט כטב"מים איראניים באמצעות מערכת "ברק מגן"
שיגור מיירט מספינה צילום: דו"צ

הלילה (שני) רשם חיל הים הישראלי הישג מבצעי משמעותי, כשספינות הטילים של השייטת יירטו שמונה כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים) ששוגרו ישירות מאיראן. יירוט זה מסמן נקודת ציון חשובה: זו הפעם הראשונה שבה נעשה שימוש מבצעי במערכת ההגנה האווירית המתקדמת "ברק מגן" ובמיירט ארוך הטווח LRAD.

מערכת "ברק מגן", המותקנת על גבי ספינות הטילים החדשניות מדגם "סער 6", נועדה להתמודד עם מנעד רחב של איומים. יכולותיה כוללות יירוט כטב"מים, טילי שיוט, איומים תלולי מסלול, טילי חוף-ים ועוד. הפעלתה המוצלחת הלילה מדגימה את יעילותה ואת יכולת ההגנה המתקדמת שהיא מעניקה לחיל הים.

מתחילת המבצע הנוכחי, יירטה שייטת ספינות הטילים של חיל הים כ-25 כלי טיס בלתי מאוישים שהיוו איום על אזרחי מדינת ישראל.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture