"ציפינו לזה, אבל לא עד כדי כך!", כך נכתב בחשבון הטוויטר בשפה הפרסית של המוסד היום (חמישי), בחשיפה דרמטית המעידה על תופעה מדאיגה בתוך איראן: מאות חיילים וקצינים ממשמרות המהפכה פנו למוסד הישראלי, ככל הנראה מתוך ייאוש מהמשטר. המוסד הבטיח ליצור קשר עם הפונים וביקש מהם להתאזר בסבלנות.
ההודעה הזו מצטרפת לסדרה של מהלכים יוצאי דופן מצד המוסד ברשתות החברתיות, שמטרתם ככל הנראה לערער את היציבות בטהרן ולגייס סוכנים. רק אתמול דווח כי המוסד השתמש בעוקביו כדי לחשוף את שמו של הרמטכ"ל האיראני החדש, לאחר שלכאורה איראן לא פרסמה את שמו מחשש שייפגע.
השימוש ב"טריקים" מעניינים מסוג זה מצביע על אסטרטגיה חדשה של המוסד, המתבססת על גיוס אזרחים ואף בכירים איראנים לשורותיו. תופעה זו אינה מפתיעה לנוכח רשימת ההצלחות המרשימה שמיוחסת למוסד באיראן, ובהן הקמת בסיס רחפנים בלב המדינה וחיסולים מדויקים של בכירים. נראה שהמוסד מנצל את המתיחות הפנימית והמורל הירוד בקרב גורמים מסוימים במשטר האיראני כדי להרחיב את השפעתו ולצבור מידע מודיעיני קריטי.