0%
בני גנץ:

"להוסיף את רכיב היוזמה לתפיסת הביטחון של ישראל"

יו"ר כחול לבן מציג אסטרטגיית ביטחון חדשה • "כל מי שהיה בקבינט ב-7 באוקטובר לא יהיה בתפקיד הנהגה" • הוא גם קרא לצאת למתקפה נוספת מול איראן אם לא יושג הסכם מצוין

שוקי כץ
3 תגובות
"להוסיף את רכיב היוזמה לתפיסת הביטחון של ישראל"
ילך לנשיאות? בני גנץ. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

יו"ר מפלגת "כחול לבן", בני גנץ, הציג היום (שני) בכנס "אתגרי ביטחון של מדינות דמוקרטיות" של מכון משגב וקרן קונראד-אדנאואר, אסטרטגיית ביטחון חדשה לישראל. הוא הדגיש את הצורך בשינוי תפיסתי עמוק בעקבות מחדל 7 באוקטובר.

"הלקח המרכזי מהשבעה באוקטובר ברמה האסטרטגית – להוסיף את רכיב היוזמה לתפיסת הביטחון של ישראל", אמר גנץ. הוא טען כי הכשל המרכזי היה הרצון של ישראל בשקט, שהפך לחסם בפני פעולה יזומה: "אם נתניהו היה יוצא למבצע יזום בלבנון או בעזה לפני השבעה באוקטובר – רבים היו חושבים שהוא מנסה להסיט את תשומת הלב מהתיקים הפליליים שלו".

על המצב בעזה אמר: "שלב ב' של ההסכם בעזה עוד לא התחיל והוא יארך שנים… עכשיו אסור לוותר לחמאס – אסור להשאיר אותו בשלטון גם לא במודל חיזבאללה. גם ביום שאחרי – ביטחון ישראל חייב להישאר בידיים ישראליות".

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture