0%
רפורמת החלב אושרה

הממשלה הצביעה על התקציב: מיליארדים לביטחון ולאזרחים

ממשלת ישראל אישרה את תקציב 2026 בהיקף כולל של מיליארדים • בין היתר סוכם: 112 מיליארד שקלים לביטחון ו־3.74 מיליארד למענקי איזון לרשויות המקומיות • התוספות כוללות חיזוק התעשייה, סחר חוץ, העוטף והשירות הציבורי, עם השקעות משמעותיות בתשתיות, תמריצי יצוא וחיזוק מנועי הצמיחה הכלכליים

יצחק כהן
אין תגובות
צילום: דוברות ראה"מ

ממשלת ישראל התכנסה היום (ו') כדי לאשר את תקציב המדינה לשנת 2026 עם סדרת החלטות תקציביות היסטוריות, הכוללות השקעות רחבות היקף בכלכלת המדינה, במערכת הביטחון ובשלטון המקומי. על פי הסיכומים שהושגו, משרד הביטחון יקבל 112 מיליארד שקלים (מאה ושתיים מיליארד), בהנחת הפעלה של כ־40 אלף אנשי מילואים בממוצע לשנה, לצד חבילה של 725 מיליון שקלים (שבע מאות עשרים וחמישה מיליון) לחיזוק הביטחון ביהודה ושומרון, לרבות מיגון, כבישים, בסיסים ופרויקטים בגבול המזרחי.

במישור המקומי, משרד הפנים השיג תיקון היסטורי בנוסחת מענקי האיזון, תוך הגדלתם ל־3.74 מיליארד שקלים (שלושה מיליארד שבע מאות ארבעה מיליוני) לשנים 2025–2026, מה שמסמן את הסכום הגבוה ביותר בהיסטוריה. ההגדלה כוללת תוספת של כ־440 מיליון שקלים בכל שנה, ומעניק לרשויות המקומיות כלים משמעותיים לצמצום פערים, חיזוק פיתוח ושיקום רשויות מוחלשות, ושיפור איכות השירותים לתושבים. מנכ״ל משרד הפנים ישראל אוזן ציין: “הגדלת מענקי האיזון ותיקון הנוסחה ההיסטורי יאפשרו לרשויות להתמודד עם אתגרים כלכליים וחברתיים, תוך חלוקה הוגנת של משאבים והבטחת שירות איכותי לכל אזרח”.

במישור החברתי־ביטחוני, משרד האוצר ומשרד לביטחון לאומי סיכמו על שיפוי מלא בעקבות ביטול הסכם דוקלר, שמבטיח ששכר הנטו של שוטרים, סוהרים ומשרתי קבע לא ייפגע. ההסכם כולל עלויות מוערכות של 900 מיליון שקלים (תשע מאות מיליון) שמימש האוצר, והוספת 3,000 תקנים חדשים לגופי הביטחון הפנימיים, לצד תוספת תקציבית של 4.5 מיליארד שקלים (ארבעה וחצי מיליארד) ל־2026 לחיזוק מערכים מבצעיים, תשתיות ושכר.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר הצליח לבטל קיצוצים במשרדו ולהגדיל את תקציב קרן המתקנים ביותר מ־50%, והגדלת ההשקעות באה בשילוב עם סיוע רחב לשוק התעשייה ועסקים קטנים ובינוניים. משרד הכלכלה והתעשייה קיבל מאות מיליוני שקלים נוספים, המיועדים לחיזוק רפורמות, פיתוח אזורי תעשייה בפריפריה, תמיכה ביצוא, הקמת נספחויות כלכליות בחו״ל, הרחבת רפורמת “מה שטוב לאירופה ואמריקה – טוב לישראל” והטמעת מערכת התעסוקה הדיגיטלית B.O.O.L.

התקציב משקף מדיניות כוללת של חיזוק מנועי הצמיחה של המדינה, שמירה על יציבות כלכלית, תמיכה ברשויות המקומיות ובתושבים, וחיזוק הביטחון הלאומי. ראש הממשלה בנימין נתניהו ציין בישיבת הממשלה כי “אנחנו מביאים תקציב שהוא בשורה למדינת ישראל. הממשלה הזאת תמלא את ימיה”, בעוד שר האוצר סמוטריץ׳ הדגיש את המחויבות להפחתת יוקר המחיה ואישור רפורמת החלב, שנועדה להרחיב תחרות ולהוזיל מחירים.

הכתבה עניינה אותך?

91%
9%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.