0%
"צורך מבצעי מובהק"

נלחמים בטרור: צה"ל החל בהריסת מבנים בנור א-שמס

מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, הורה על הריסת מספר מבנים במחנה הפליטים נור א-שמס שבצפון השומרון, בשל "צורך מבצעי מובהק והכרחי" • המחנות בצפון השומרון מהווים מרכזי כובד לפעילות טרור, וצה"ל פועל לעיצוב המרחב כדי למנוע התבססות מחודשת של מחבלים.

יענקי גולדן
אין תגובות
נלחמים בטרור: צה"ל החל בהריסת מבנים בנור א-שמס
הריסת בית מחבל צילום: דו"צ

במסגרת המשך פעילות כוחות הביטחון במחנה נור א-שמס שבצפון השומרון, הורה מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, על הריסה של מספר מבנים בשל צורך מבצעי מובהק והכרחי.

המחנות בצפון השומרון מהווים מרכזי כובד לפעילות טרור מתוך ריכוזי אוכלוסייה. צה״ל ממשיך לפעול לעיצוב המרחב במטרה למנוע את התבססותם מחדש של המחבלים במחנות ובצפון השומרון בפרט.

גם כיום, שנה לאחר תחילת פעילות צה"ל במחנות, הכוחות ממשיכים לאתר תחמושת, אמצעי לחימה ומטעני חבלה אשר משמשים את התארגנויות הטרור במרחב, מסכנים את כוחות צה״ל ואת חופש פעולה המבצעי. במסגרת פעילות כוחות צה"ל בחודש האחרון, אותרו במחנות מטענים חדשים נוספים.

בהתאם לכך, מוקדם יותר השבוע, עדכן המנהל האזרחי מספר מתושבי נור א-שמס כי בכוונת צה״ל להרוס מבנים במחנה. לתושבים ניתנת האפשרות לפנות את חפציהם. כמקובל, ההחלטה על הריסת המבנים התקבלה בכובד ראש, תוך צמצום היקף ההריסה למינימום הנדרש, ולאחר שנשקלו חלופות אחרות.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture