0%
סיבוב פרסה?

בבית הלבן הכריזו על הסכמה – במדריד מיהרו להכחיש

האם ספרד ביצעה פניית פרסה בלחץ טראמפ? בעוד הבית הלבן הודיע רשמית כי מדריד הסכימה לשיתוף פעולה צבאי נגד איראן, שר החוץ הספרדי מכחיש הכל בתוקף ומצהיר כי העמדה לא השתנתה • אתמול הודיע טראמפ כי יורה לנתק את הקשרים עם ספרד, בעקבות התנהלותה

דודי סגל
אין תגובות
בבית הלבן הכריזו על הסכמה - במדריד מיהרו להכחיש
הבית הלבן. צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90

הבית הלבן הודיע הערב כי ספרד ״הסכימה לשתף פעולה עם הצבא האמריקני״, הצהרה שהגיעה שעות ספורות לאחר שראש הממשלה פדרו סנצ׳ז התבצר בעמדתו והכריז כי ממשלתו אומרת ״לא למלחמה״. בוושינגטון טענו כי מדריד ״שמעה את המסר של הנשיא בקול רם וברור״, וכי ״במהלך השעות האחרונות הסכימו לשתף פעולה עם הצבא האמריקני״.

דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, הוסיפה בתדרוך לעיתונאים כי ״הצבא האמריקני מתאם כעת עם עמיתיו בספרד״, והדגישה כי ״הנשיא מצפה שכל בעלות הברית האירופיות ישתפו פעולה במשימה שנשאפה אליה זמן רב, לא רק למען ארצות הברית אלא גם למען אירופה, כדי לרסק את המשטר האיראני הסורר, שמאיים שוב לא רק על אמריקה אלא גם על בעלות בריתנו באירופה״.

עם זאת, שר החוץ הספרדי חוסה מנואל אלברס מיהר להדוף את הטענות האמריקניות והבהיר בראיון לרדיו מקומי: ״אני מכחיש את זה מכל וכל. עמדת ממשלת ספרד על המלחמה במזרח התיכון ועל השימוש בבסיסים שלנו לא השתנתה כלל״.

העימות החזיתי מגיע לאחר שספרד סירבה לאפשר לארה״ב להשתמש בבסיסים הצבאיים ברוטה ובמורון לתקיפות באיראן. השר אלברס הדגיש כי הבסיסים ״לא שימשו למבצע ולא ישמשו לשום דבר שאינו במסגרת ההסכם עם ארה״ב או מחוץ למגילת האו״ם״.

הסירוב הספרדי הוביל את הנשיא טראמפ למתקפה חריפה במסיבת עיתונאים עם קנצלר גרמניה, בה הצהיר כי ״ספרד הייתה נוראית״ והורה למזכיר האוצר ״לנתק את כל הקשרים עם ספרד. אנחנו הולכים לנתק את כל הסחר עם ספרד. אנחנו לא רוצים שום קשר עם ספרד״.

טראמפ אף הבהיר בביטחון: ״אנחנו יכולים פשוט לטוס ולהשתמש בבסיס. אף אחד לא יגיד לנו שלא״, תוך שהוא עוקץ את ההנהגה במדריד וקובע כי ״לספרד אין שום דבר שאנחנו צריכים, חוץ מאנשים נהדרים. יש להם אנשים נהדרים, אבל אין להם מנהיגות נהדרת״.

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture