אחרי המטח הכבד מלבנון ליישובי הצפון: צה"ל תקף משגרי רקטות ומחבלי חיזבאללה ברחבי לבנון • אזהרת פינוי דחופה לתושבי צור • נתניהו שיגר פנייה ישירה לעם האיראני • באיראן מאשרים רשמית: המנהיג בפועל – עלי לאריג'אני חוסל • רוסיה משתפת פעולה עם איראן
00:24 | פיצוצים עזים נשמעו במרחבים רבים ברחבי הארץ
23:44 | התקשורת האיראנית: הלוויית לאריג'אני וראש הבסיג' - מחר
התקשורת האיראנית: הלוויתו של לריג'אני וראש הבסיג' סלימאני תתקיים מחר בכיכר המהפכה בטהרן יחד עם המלחים האיראניים. לפי דיווח ערץ איראני לריג'אני הסתתר יחד עם בנו בבית של הבת שלו שם השיגו אותו טייסי חיל האוויר בשעה 3 לפנות בוקר. בתוך כך, באיראן מפרסמים תיעוד של עלי לאריג'אני לצד בנו מורתזא, שזכה לכינוי "המדען", וכן ראש צוות האבטחה שלו ווחיד פטימיניאד – שניהם חוסלו יחד איתו.
23:38 | נשיא איראן פזשכיאן מבכה את חיסול עלי לאריג'אני: "אובדנו של לאריג'אני היקר מר ומצער אבל נחישות העם האיראני והשגת הניצחון המוחלט יגרמו לפושעים הציונים לאכול עוד מרורים"
23:00 | ראש הממשלה בנימין נתניהו בבור חיל האוויר בקריה בפנייה לעם האיראני "צאו לחגוג - אנחנו צופים מלמעלה״צילום: חיים צח/ לע״מ
22:58 | אחרי שהצהירו כי הוא צפוי למסור הצהרה בקרוב, באיראן מאשרים: עלי לאריג׳אני - חוסל.
22:44 | דו"צ בשפה הערבית, אל"מ אביחי אדרעי הוציא אזהרה דחופה לתושבי העיר צור, מחנות הפליטים והשכונות בסביבתה. לפי האזהרה, פעילות חיזבאללה מאלצת את צה"ל לפעול כנגדו באזור. אדרעי קרא לתושבים לפנות את בתיהם באופן מידי ולנוע צפונה אל מעבר לנהר הזהארני, תוך אזהרה כי כל מבנה המשמש את חיזבאללה לצרכים צבאים עלול להיפגע.
22:26 | חיל האוויר תקף בשעה האחרונה משגרים ומחבלי חיזבאללה ברחבי לבנון, במסגרת המאמץ לשיבוש וסיכול ירי לעבר ישראל. בסגירות מעגל מהירות הותקפו חוליות שיגור ומשגרים טרם השיגור או זמן קצר לאחר הירי.
22:03 | וול סטריט ג׳ורנל: רוסיה משתפת עם איראן תמונות לוויין וטכנולוגיית רחפנים כדי לתקוף כוחות אמריקנים באזור
21:59 | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן. לא התקבלו דיווחים על נפגעים או נזק
21:42 | אחרי המטח הכבד לצפון: חיזבאללה הכריז על "מבצע ח'ייבר 1", שנפתח היום בשעה 20:30.
21:41 | זוהו שיגורים מאיראן לכיוון דרום וים המלח
21:37 | צה"ל ושב"כ חיסלו אתמול את יונס מחמד חסין עליאן, מפקד חטיבת צפון הרצועה של המערך הימי בארגון הטרור חמאס. עליאן היה אחראי על הפעלת הכוחות הימיים בחטיבה, קידום תהליכי בניין הכוח, והכשרת מחבלי היחידה.
21:24 | שלושה צוותי כיבוי מתחנת גליל מרכזי פועלים בזירת פגיעה ישירה בבית בכרמיאל במסגרת מבצע שאגת הארי. לוחמי האש סורקים אחר לכודים ומבצעים ניתוק למקורות אנרגיה. מהמקום פונה נפגע אחד במצב קל.
20:53 | אזעקות בלתי פוסקות ביישובי הצפון
20:53 | במקביל לירי הרקטות, אזעקות מופעלות בשל חדירת כטב"מים
20:40 | דובר צה"ל הודיע: חיזבאללה שיגר בדקות האחרונות רקטות לעבר מספר מרחבים בישראל. במקביל, חיל האוויר תוקף כעת משגרים ותשתיות של חיזבאללה ברחבי לבנון במקביל למאמצי יירוט.
20:33 | החיסולים עוזרים? תיעודים באיראן: אזרחים יצאו לרחובות וחוגגים בהכרזות "לחיי המלך"
20:31 | אזעקות הופעלו מיישובי קו העימות ועד לאזור חדרה בשל שיגורים של חיזבאללה
19:40 | דרמטי! איראן אינטרנשיונל חושף: בתקיפה שבה חוסל בכיר המשטר עלי לריג'אני, חוסלו גם סגנו עלי באטני ובנו של לריג'אני ששימש כעוזרו המיוחד.
19:34 | צה"ל תקף במהלך היממה האחרונה מטרות של חיזבאללה ברחבי לבנון, ביניהן מחסני אמל"ח, משגרים ואתרי שיגור, מחבלים ומבנים בשימוש הארגון. היום תקף צה"ל משגר של חיזבאללה במרחב דיר א-זהרני. בנוסף, חוסלו מספר מחבלים ברחבי דרום לבנון ונתקף מבנה לוגיסטי בשימוש חיזבאללה בביירות.
18:40 | שר האוצר סמוטריץ על התפטרות ראש המטה ללוחמה בטרור האמריקאי: התפטרותו כוללת אמירות מנותקות מהמציאות, אך קשה להתעלם ממשהו גדול יותר שבארה"ב טבעי. כשלפקיד בארה"ב יש חילוקי דעות עם הדרג המדיני הוא מתפטר, ואילו בישראל הוא נאחז בקרנות המזבח ומנסה לפטר את הדרג המדיני ולמנוע ממנו לממש את רצון העם.
18:04 | טראמפ על התפטרות ג'ו קנט: קראתי את ההצהרה שלו. הוא היה בחור טוב אבל חלש בביטחון. לא הכרתי אותו טוב. אם הוא חשב שאיראן אינה איום - טוב שהוא עזב.
18:04 | זוהו שיגורים נוספים מאיראן. הפעם לכיוון דרום
17:58 | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן. עד כה דווח על מספר יירוטים ונפילות בשטח פתוח. בחסדי שמים לא דווח על נפגעים
17:46 | אזעקות הופעלו גם בצפון הארץ
17:40 | זוהו שיגורים מאיראן לעבר המרכז ואזור ירושלים. אזעקות צפויות בדקות הקרובות
17:26 | ראש המועצה האזורית מרום הגליל, עמית סופר, פנה לתושבים בהמשך להודעת דובר צה"ל וציין כי בשעות הקרובות יתכן ירי מוגבר. סופר המליץ להימנע מנסיעות שאינן חיוניות, לא להתקהל ולדעת מהו המרחב המוגן הזמין.
17:25 | נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי רוב מדינות נאט"ו הודיעו לארצות הברית שאינן רוצות להתערב במבצע הצבאי נגד איראן, למרות שכמעט כולן הסכימו עם הפעולה. טראמפ ציין כי הוא לא מופתע, שכן תמיד ראה בנאט"ו "כביש חד-סטרי". עם זאת הוסיף ואמר כי ארצות הברית השמידה את צבא איראן ואיננה זקוקה עוד לעזרת נאט"ו או מדינות אחרות.
17:19 | צה"ל מאשר רשמית: לאחר חיסולו של מפקד יחידת הבסיג', חיל האוויר תוקף בשעות האחרונות חיילים ועמדות של יחידת הבסיג' שנפרסו ברחבי טהרן.
16:54 | צה"ל תקף בשלושה מרחבים שונים בלבנון משגרי רקטות ועשרות תשתיות של חיזבאללה. בין היתר הותקפו מפקדות של הארגון בביירות, שלושה אתרי שיגור במרחב הבקעא, משגרים ומחסני אמצעי לחימה.
16:29 | ראש המועצה האזורית מטה אשר בהודעה לתושבים: צפי למתקפה של חיזבאללה באזור השעה 19:00.
16:16 | גנץ במטולה: ״צה״ל חייב ללכת עד הסוף מול חיזבאללה והמדינה חייבת לשים כאן את כל המשאבים שצריך. אין לי ספק שננצח בטהרן - אבל אסור שנפסיד את מטולה״
16:01 | אחרי שהתחייבו להפיק לקחים מהפעם הקודמת: דובר צה"ל מעדכן כי בשעות האחרונות נצפתה היערכות מוגברת מצד ארגון הטרור חיזבאללה להוציא לפועל מטחי רקטות לעבר שטח מדינת ישראל בשעות הקרובות. "צה"ל פועל לסיכול פעולות ארגון הטרור חיזבאללה" נמסר.
15:55 | ראש המרכז ללוחמה בטרור של קהילת המודיעין האמריקנית ג’ו קנט התפטר במחאה על המלחמה עם איראן
במכתבו כתב: “איני יכול לתמוך במלחמה המתמשכת באיראן במצפון נקי. איראן לא היוותה איום מיידי על אומתנו, וברור שהתחלנו את המלחמה הזו עקב לחץ מצד ישראל והלובי האמריקאי החזק שלה”. מדובר בגוף שפועל תחת משרדה של ראש המודיעין הלאומי של ארה״ב, טולסי גבארד, שמתנגדת גם היא ללחימה באיראן.
15:50 | המצוד אחר שוטרי הבסיג' נמשך: מחסום נוסף של כוחות הביטחון הותקף
15:42 | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן. כוחות ההצלה והחירום סורקים זירות שבהן התקבלו דיווחים, אולם בחסדי שמים, עד כה טרם התקבלו דיווחים על נפגעים
15:40 | תיעוד מהבור: ראש אמ״ן בינדר ומפקד חיל האוויר בר מנהלים את חיסול לאריג'אני ומפקד הבאסיג'.
14:09 | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן. טרם התקבלו דיווחים על נפגעים
13:55 | האזעקות צפויות גם בשפלה ובלכיש
13:52 | שוב: התרעות מקדימות בעקבות שיגורים מאיראן. צפי לאזעקות במרכז הארץ בדקות הקרובות
13:40 | איראן אינטרנשיונל: במקביל לחיסול המפקד, כ-300 מפקדים ופעילי שטח של הבסיג' חוסלו הלילה בתקיפות צה"ל על מרכזי הפיקוד והשליטה של הכוח.
13:34 | לאחר חיסולי הבכירים: צה״ל פתח בגל תקיפות נרחב לעבר תשתיות של המשטר האיראני ברחבי טהרן
13:03 | צה"ל מודיע רשמית על חיסולו של עלי לאריג'אני. בהודעה מתואר הבכיר האיראני, כ"מנהיג המשטר בפועל"
13:02 | פיקוד העורף הנחה: ניתן לצאת מהמרחב המוגן. נזקים נגרמו במספר זירות ברחבי המרכז, אולם בחסדי שמים עד כה לא דווח על נפגעים.
12:39 | אזעקות נשמעו במרכז, בשפלה ובשומרון. רצף פיצוצים נשמעים למשך זמן רב במיוחד, מעל גוש דן. נבדק אם מדובר בטיל מתפצל.
12:33 | זוהו שיגורים מאיראן למרכז. אזעקות צפויות במספר מרחבים
11:47 | זוהו שיגורים מאיראן לכיוון צפון
11:23 | שר הביטחון עודכן על ידי הרמטכ"ל: עלי לאריג'אני, בכיר המשטר האיראני, חוסל
11:22 | מפת התקיפות ממשיכה להיחשף: חיל האוויר תקף אתמול במרחב כפרא שבדרום לבנון תשתית טרור תת קרקעית רחבה של חיזבאללה, בה אוחסנו מצבורי אמצעי לחימה, לרבות טילי שיוט ומאות רקטות.
10:45 | צה"ל מאשר: חיסלנו אתמול בתקיפה מדויקת בטהרן את עלאם רצא סלימאני, מפקד יחידת הבסיג' בשש השנים האחרונות.
10:03 | דרמטי: בין יעדי התקיפות שבוצעו הלילה - בכיר המשטר, עלי לאריג'אני. בישראל עוקבים אחר תוצאות התקיפה.
09:55 | הרמטכ"ל זמיר בהערכת מצב מטכ"לית: "צה"ל ממשיך לפעול בעוצמה נגד שורת יעדים באיראן. גם הלילה נרשמו הישגים סיכוליים משמעותיים, בעלי פוטנציאל להשפיע על הישגי המערכה ועל משימות צה"ל". זמיר הוסיף כי בימים האחרונים סוכלו באיראן גורמי חוץ הקשורים לזירה הפלסטינית.
09:48 | צה"ל תקף אתמול תשתיות של משטר הטרור האיראני בשלושה מרחבים במקביל: טהרן, שיראז וטיבריז. בטהרן הוטלו עשרות חימושים לעבר מפקדות גופי ביטחון, בהן מיניסטריון המודיעין והבסיג, ואתרים ששימשו לאחסון ושיגור כלי טיס בלתי מאוישים.
09:39 | משרד הבריאות מעדכן כי מתחילת מבצע שאגת הארי, נכון ליום שלישי ה-17 במרץ 2026 בשעה 07:00, פונו לבתי החולים 3,530 נפגעים. כעת מאושפזים 86 אנשים: 8 במצב קשה, 16 בינוני, 60 קל ו-2 חרדה. ב-24 השעות האחרונות התקבלו 70 נפגעים: 4 במצב בינוני, 9 חרדה ו-146 במצב קל.
09:04 | האזעקות האחרונות בקריית שמונה: 4 רקטות, 3 יורטו
08:57 | פיקוד העורף מאשר לצאת מהמרחבים המוגנים באזור קריית שמונה
08:32 | אזעקות באזור נהריה ובקריית שמונה
08:07 | צה"ל: אוגדה 36 הצטרפה לתמרון הקרקעי בלבנון
כוחות אוגדה 36 החלו בימים האחרונים בפעילות קרקעית ממוקדת ליעד נוסף בדרום לבנון עבור "הרחבת מרחב ההגנה הקדמי", כך נמסר מדובר צה"ל.
04:05 | דיווח על מספר הרוגים בתקיפה מהאוויר של צבא ארה"ב במבנה בבגדאד שבעיראק
04:00 | לינדזי גראהם: פעולת טראמפ מנעה ברגע האחרון מאיראן להשיג נשק גרעיני
הסנאטור האמריקאי לינדזי גרהאם אמר כי אם אירופה והמזרח התיכון חושבים שאיראן גרעינית לא תהווה גם את המלחמה שלהם, הם טועים. לדבריו, פעולת טראמפ מנעה ברגע האחרון מאיראן להשיג נשק גרעיני, וקרא לבעלות הברית לסייע לשמור על מצר הורמוז פתוח ולתמוך במאמץ נגד המשטר בטהרן.
03:48 | ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים. עד כה טרם התקבלו דיווחים על נפגעים או נפילות
03:42 | במקביל לשיגורים מאיראן: צה"ל החל בגל תקיפות נרחב לעבר תשתיות של המשטר הטרור האיראני ברחבי טהרן. במקביל, צה"ל החל בגל תקיפות נוסף לעבר תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה בביירות.
03:41 | אזעקות הופעלו במרחבים שונים ברחבי הארץ. רצף פיצוצים נשמע במרכז
01:07 | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים. הטיל יורט ולא דווח עד כה על נפגעים.
01:02 | בעקבות זיהוי שיגורים מאיראן, בדקות הקרובות צפויות להתקבל התרעות באזורים צפון הגולן, דרום הגולן, גליל עליון, העמקים, מרכז הגליל, גליל תחתון, בקעת בית שאן.
שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד. תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.
דיווח על וידאו
שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד. תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.
אנחנו משתמשים בעוגיות (Cookies) כדי לשפר את חוויית הגלישה שלך ולהציע לך תוכן רלוונטי יותר. למידע נוסף ראו את מדיניות הפרטיות שלנו. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות אלו.