ערנותם של שוטרי תחנת שפט במחוז ירושלים הובילה הלילה לסיכול ממוקד של ניסיון גניבת רכבים בשכונת פסגת זאב. במהלך פעילות נחושה וממוקדת, הבחינו שוטרי הסיור בחשוד, תושב שטחים בן 23 השוהה בישראל בניגוד לחוק, כשהוא מתנהל באופן מעורר חשד בלב השכונה. השוטרים, שזיהו את התנהלותו החריגה, חתרו למגע וביצעו עליו בדיקה שהעלתה ממצאים מחשידים במיוחד.
בחיפוש שנערך על גופו ובכליו של החשוד, נתפסו כלי פריצה לרכב שנועדו על פי החשד למימוש תוכניותיו הפליליות. חומר החקירה חשף שיטת פעולה מחושבת, כאשר עלה כי החשוד תיעד במכשיר הטלפון שלו רכבים "פוטנציאליים" לגניבה, כחלק מהכנה לביצוע העבירה. התיעודים המפלילים במכשיר הסלולרי, יחד עם כלי הפריצה, גיבשו תשתית ראייתית משמעותית נגד השוהה הבלתי חוקי.
הבוקר, עם סיום חקירתו וגיבוש תשתית ראייתית, הוגש כנגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים ע"י יחידת התביעות במחוז ירושלים. המשטרה רואה בחומרה את ניסיונות הפגיעה ברכוש התושבים על ידי גורמים השוהים בארץ שלא כדין. ממשטרת ישראל נמסר, "משטרת ישראל תמשיך לפעול באפס סובלנות נגד שוהים בלתי חוקיים המנסים להפר את הריבונות ולפגוע בביטחון הרכוש של אזרחי ישראל".