דיווחים חדשים המגיעים מהזירה האיראנית חושפים סדקים עמוקים בהנהגה, כאשר הנשיא מסעוד פזשכיאן ויו"ר הפרלמנט מוחמד-באקר קאליבאף שוקלים להדיח את שר החוץ עבאס עראקצ'י.
על פי אתר האופוזיציה "איראן אינטרנשיונל", השניים רואים בשר החוץ כמי שפעל בשבועיים האחרונים "כעוזרו של מפקד משמרות המהפכה אחמד וחידי – ולא כנציג הממשלה". בתוך כך, הנשיא פזשכיאן הבהיר למקורביו את עמדתו הנחרצת: "אני אפטר אותו אם זה יימשך", זאת על רקע טענות כי עראקצ'י ניהל את המגעים מול המערב ללא עדכון הולם של הדרג המדיני.
בתוך כך, בזמן שהמערכת הפוליטית בטהראן רועשת, הצבא האיראני פועל במקביל למאמצי שיקום צבאיים נרחבים. על פי דיווח ברשת NBC, איראן מאיצה את חילוץ הטילים והתחמושת שנקברו תחת הריסות האתרים שהותקפו, בניסיון להשיב לעצמה יכולות מבצעיות במקרה שהמשא ומתן יתפוצץ. במקביל, גורמי מודיעין אמריקניים מעריכים כי איראן נערכת לשיקום מערכי הטילים והכטב"מים שספגו מכה קשה, וזאת למרות החסימה הימית הממושכת.
המתח מגיע לשיאו בבית הלבן, שם הוצגו לנשיא טראמפ תוכניות מבצעיות חדשות לתקיפות נגד איראן. לפי דיווחים ב-Axios, אדמירל בראד קופר, מפקד פיקוד המרכז, וגנרל דן קיין, ראש המטות המשולבים, קיימו תדרוך בן 45 דקות בנושא. האפשרויות שעל הפרק כוללות גל תקיפות "קצר ועוצמתי" נגד תשתיות, מהלך להשתלטות על מיצרי הורמוז, או פעולות מיוחדות לאבטחת מאגרי האורניום האיראניים. תדרוך זה מסמן כי טראמפ בוחן ברצינות את חידוש הלחימה, במטרה לשבור את המבוי הסתום במו"מ או להנחית מכה מכרעת שתסיים את העימות הצבאי.