אימה בלב האוקיינוס האטלנטי: אוניית הקרוז MV Hondius, עליה נמצאים כ-149 בני אדם מעשרות מדינות שונות, הפכה למלכודת מוות לאחר התפרצות חשודה של נגיף ההנטה. נכון לרגע זה, שלושה בני אדם כבר קיפחו את חייהם ושלושה נוספים חלו, כאשר האונייה תקועה מול חופי כף ורדה ללא רשות לעגון. המצב הרפואי על הסיפון מוגדר קריטי, והנוסעים נאלצים להתמודד עם אי-ודאות קשה בעוד הרשויות המקומיות מסרבות לאפשר פינוי רפואי של החולים הזקוקים לטיפול דחוף.
חברת Oceanwide Expeditions, המפעילה את הספינה, אישרה את הפרטים הקשים ומסרה כי היא "מנהלת מצב רפואי חמור" על הסיפון. כפי שדווח בכלי התקשורת, מנכ"ל החברה ציין כי הצוות נוקט צעדי זהירות מחמירים הכוללים בידוד, נוהלי היגיינה ומעקב רפואי בניסיון לבלום את התפשטות המחלה. למרות המאמצים, המציאות בשטח מורכבת ביותר; לפי החברה, "נגיף ההנטה אושר רק במקרה של גבר בריטי המטופל בדרום אפריקה", אך המסתורין סביב מותם של שלושת הנוסעים האחרים וסביב מצבם של יתר השוהים על הסיפון נותר בעינו.
ההפלגה, שיצאה מארגנטינה לפני כשלושה שבועות ועצרה ביעדים שונים כולל אנטארקטיקה, הפכה למסע הישרדות. המכון הלאומי לבריאות הציבור של הולנד עוקב בדריכות אחר האירוע ומנסה להתחקות אחר מקור ההדבקה. דובר המכון העלה השערות מדאיגות בנוגע למקור הנגיף: "אפשר לדמיין, למשל, שחולדות על הספינה העבירו את הנגיף. אבל אפשרות אחרת היא שבמהלך עצירה בדרום אמריקה אנשים נדבקו, למשל דרך עכברים – וזה עדיין בבדיקה.”
בינתיים, המבוי הסתום נמשך. הרשויות בכף ורדה מתבצרות בסירובן לאפשר לנוסעים לרדת לחוף, בעוד ממשלת הולנד פועלת לנסות ולארגן מבצע להחזרת שני נוסעים הסובלים מתסמינים יחד עם גופת אחד הנפטרים. ארגון הבריאות העולמי מעורב אף הוא בניהול המשבר, ומסר כי אחד החולים מאושפז בטיפול נמרץ בדרום אפריקה. הארגון פועל לתיאום פינוי רפואי ולהערכת הסיכון הבריאותי עבור שאר הנוסעים, בעוד החברה שוקלת לשנות מסלול ולהפליג לעבר האיים הקנריים בתקווה ששם יתאפשר לנוסעים המבוהלים לרדת סוף סוף מהאונייה המקוללת.