כוחות פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית השביתו לחלוטין מכלית נפט במהלך ניסיון מוצהר להפר את המצור הימי המוטל על איראן. התקרית התרחשה היום (שני) לפני זמן קצר במפרץ עומאן, כאשר כלי השיט, סירב להישמע להנחיות המפורשות שניתנו לו על ידי הכוחות הלוחמים באזור ונבלם בכוח.
לפי הודעת מפקדת פיקוד המרכז האמריקאי מטמפה, פלורידה, הספינה שהושבתה היא "M/T Marivex", הנושאת דגל של מדינת פאלאו. המהלך המבצעי בוצע באמצעות מטוס קרב מסוג F/A-18 סופר הורנט, שהמריא מנושאת המטוסים "USS אברהם לינקולן" (CVN 72). הטייסים שיגרו תחמושת מדויקת ישירות לתוך תאי ההנדסה וההיגוי של הספינה, ובכך מנעו ממנה להמשיך בתנועה.
הפעולה הנוכחית מתבצעת כחלק ישיר מהמצור הימי הרחב שארצות הברית מטילה על איראן בתקופה האחרונה. בעקבות הפגיעה המדויקת במערכות הניווט וההנעה, נמסר מהצבא האמריקאי כי ה-"Marivex כבר לא מפליגה לאיראן".
מאז תחילת הפעלת המצור בתאריך 13 באפריל, מנהלים האמריקאים פעילות אכיפה קשיחה ורחבת היקף בנתיבי השיט המובילים לרפובליקה האסלאמית. על פי נתוני הסיכום הרשמיים שפורסמו, כוחות CENTCOM השביתו שבעה כלי שיט שלא צייתו להוראות, כיוונו מחדש 134 ספינות שצייתו להוראות, ואפשרו ל-42 כלי שיט התומכים בסיוע הומניטרי לעבור מאז תחילת המצור.