0%
"מייצרת מלחמת אחים"

ח"כ אבוטבול: "היועמ"שית איבדה את אמון העם"

מתקפה חריפה של חבר הכנסת מש"ס בדיון על הסרת חסינותה של ח"כ טלי גוטליב • אבוטבול האשים את בהרב-מיארה בדורסנות ובפגיעה מכוונת בציבור החרדי: "הופכת כל שוטר לצייד בני ישיבות ופוגעת בפרנסת הנשים"

שוקי כץ
אין תגובות
ח"כ אבוטבול: "היועמ"שית איבדה את אמון העם"
ח"כ משה אבוטבול נואם במליאת הכנסת

דיון סוער במיוחד נרשם הבוקר (שני) בוועדת הכנסת, במהלך התכנסות הוועדה לדון בבקשתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, להסרת חסינותה של חברת הכנסת טלי גוטליב (הליכוד). חבר הכנסת משה אבוטבול (ש"ס) נשא נאום לוחמני ותקף חזיתית את התנהלותה של היועמ"שית, תוך שהוא מאשים אותה בפגיעה אנושה באמון הציבור וברווחת המגזר החרדי.

"היועצת המשפטית בפעילותה האקטיבית גרמה לאיבוד האמון בעם", פתח ח"כ אבוטבול את דבריו התקיפים. "איך היא בכלל מנסה לבקש את אמון חברי הכנסת בהחלטותיה, בשעה שכולנו למדנו כי מאחורי הצעדים שלה אין כל בסיס מקצועי, ובכל מה שהיא עושה היא רק פוגעת והורסת עשייה של שנים רבות שנעשתה בארץ?".

ח"כ אבוטבול פירט בשורה של דוגמאות את הנזקים שלדבריו מחוללות החלטותיה של היועמ"שית, בדגש על פגיעה כלכלית וחברתית ישירה במשפחות החרדיות, על רקע סוגיית חוק הגיוס והסנקציות הכלכליות הנלוות לו:

"במשך שנים כל הממשלות פעלו להגביר את התעסוקה בקרב נשים חרדיות וראו בכך דגל של עשייה, אבל היא בהחלטותיה הורסת הכל. היא לא נותנת לנשים חרדיות לצאת לעבוד ופוגעת אנושות בפרנסה שלהן. ההחלטות שלה שוללות זכויות מנשים חרדיות, מילדים חרדים, ומכולם".

אבוטבול תקף גם את השימוש במשטרה ליישום סנקציות הגיוס: "שנים ניסו לבנות אמון בין המשטרה לציבור החרדי, וגם את זה היא הורסת בהחלטות שלה להפוך כל שוטר לצייד בני ישיבות".

חבר הכנסת מש"ס לא עצר שם והאשים את בהרב-מיארה בהתערבות פוליטית ובכיסו של האזרח: "ההחלטות האוויליות שלה לשלילת פטור ממס של תורמים למוסדות תורניים מראות על רצונה להיכנס לכיס של התושבים ולהחליט עבורם למי מותר להם לתרום. כך גם בנושא ההגרלות של 'דירה בהנחה' לאברכים, ועוד בשורה של נושאים שבגלל החלטות מטופשות שלה גרמו נזקים עצומים".

"עצוב לראות להיכן היא מדרדרת את המדינה ומייצרת ביודעין מלחמת אחים", הטיח אבוטבול. "לכן, כיום כשהיא מבקשת את האמון שלנו בהחלטות שלה – זו בקשה מופרכת מכל צד. מי שמאבד בזדון את אמון העם, לא יכול אחר כך לבקש את אמון נבחריו. כולנו יודעים מה באמת עומד מאחורי הבקשה שלה לגבי חה"כ גוטליב, ולכן הבקשה הזו לא תזכה לאמון חברי הכנסת".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture