וושינגטון סירבה לבקשת ישראל לעיין במזכר ההבנות המתגבש מול איראן. המשמעות היא שירושלים נותרה מחוץ לתמונה בנוגע לפרטי ההסכם, שצפוי להיחתם ביום שישי הקרוב בשווייץ. כך פורסם היום (שלישי) בחדשות 12.
במקביל לחשאיות בוושינגטון, כלי תקשורת באיראן כבר פרסמו רשימה של 14 סעיפים הכלולים לכאורה במסמך, ובהם הסרה מוחלטת של הסנקציות, שחרור כספים מוקפאים בסך 24 מיליארד דולר, פתיחת מצר הורמוז ותוכנית שיקום אמריקנית לכלכלת איראן בשווי של כ-300 מיליארד שקלים.
על פי הדיווחים, ההסכם האמריקני-איראני כרוך באופן ישיר גם במתרחש בגבול הצפון, כאשר התנאי האיראני המרכזי לחתימה הוא נסיגה מלאה של כוחות צה"ל מדרום לבנון. רשת "אל-ערבי" הקטרית דיווחה מפי מקור בכיר בארגון הטרור השיעי כי חיזבאללה הודה שאיראן הבטיחה לו "שלא תחתום על הסכם סופי עד שישראל תיסוג מלבנון".
מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, התייחס להתפתחויות המדיניות והוציא הודעה רשמית שבה נאמר: "איראן שפכה דם בהפצצת הישות הציונית בתגובה להפצצת הדאחייה של ביירות ונשאה בתוצאות. אנו מודים לאיראן על שאילצה את הישות הישראלית להפסיק באופן מיידי את פעולותיה הצבאיות בכל החזיתות, כולל בלבנון".
מנגד, בצד הישראלי מבהירים כי הדיווחים הללו לא ישנו את המדיניות הביטחונית בשטח. שגריר ישראל בוושינגטון, יחיאל לייטר, התייחס לפרסומים השונים ושלל את האפשרות שהתנאים הללו יחייבו את ישראל. בתגובתו לדברים הצהיר השגריר לייטר: "אנו נשארים בדרום לבנון כדי להגן על עם ישראל, כמו שכל מדינה הייתה עושה".