צה"ל ושב"כ הודיעו הערב על חיסולו של זכי יוסף מחמוד אבו מוצטפא, מפקד הנוח'בה של חטיבת חאן יונס בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי, שלקח חלק פעיל בחטיפתו של יגיל יעקב מקיבוץ ניר עוז במהלך מתקפת הטרור הרצחנית ב-7 באוקטובר. החיסול בוצע בתקיפה מדויקת בדרום רצועת עזה במהלך סוף השבוע האחרון.
בהודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ נמסר כי המחבל "פשט לקיבוץ ניר עוז במהלך טבח ה-7 באוקטובר, ולקח חלק בחטיפת יגיל יעקב". עוד נחשף כי בידי מערכת הביטחון מצויה תמונה שנאספה על ידי צה"ל ובה מתועד אבו מוצטפא בשטח ישראל בזמן חטיפתו של יגיל יעקב מקיבוץ ניר עוז.
יגיל יעקב נחטף מביתו בניר עוז במהלך מתקפת הטרור יחד עם אחיו אור. השניים הוחזקו בשבי בעזה במשך 52 ימים ושוחררו במסגרת עסקת החטופים הראשונה. אביהם, יאיר יעקב, נרצח ב-7 באוקטובר וגופתו נחטפה לרצועת עזה, עד שחולצה מאוחר יותר על ידי כוחות הביטחון.
במערכת הביטחון ציינו כי בתקופה האחרונה פעל אבו מוצטפא באופן אינטנסיבי לשיקום יכולותיו של ארגון הטרור ברצועת עזה, תוך הפרת הסכם הפסקת האש. לפי הודעת צה"ל ושב"כ, המחבל "קידם מתווי טרור רבים נגד כוחותינו, וניסה לקיים אימונים של מחבלים בבית החולים נאצר, על מנת שלא יחוסלו בעת שהם פועלים בתוכו". עוד נמסר כי "אבו מצטפא היווה איום מידיי על כוחותינו הפועלים במרחב, וחוסל בתקיפה מדויקת".
במקביל הודיעו צה"ל ושב"כ על חיסולו של מחבל נוסף, מחמד אוסאמה עבד אלעזיז סבע אלעיש, מחבל נוח'בה בארגון הטרור חמאס. לפי הודעת מערכת הביטחון, אלעיש "ניסה לקדם אימונים והכשרות למחבלי הארגון, ופעל לגיוס מחבלים נוספים לארגון".
בצה"ל הדגישו כי כוחות פיקוד הדרום ממשיכים לפעול ברחבי רצועת עזה בהתאם להסכמים הקיימים וכי ימשיכו לפעול בנחישות להסרת כל איום מיידי על כוחות צה"ל ועל אזרחי ישראל. במערכת הביטחון מציינים כי מדובר בעוד חוליה משמעותית בשרשרת החיסולים של מחבלי הנוח'בה והג'יהאד האסלאמי שהשתתפו בטבח בקיבוצי העוטף ובחטיפת אזרחים ישראלים ב-7 באוקטובר.