שני אסונות התרחשו היום (ראשון) ברחבי העולם, כאשר שתי התרסקויות כלי טיס הביאו למותם של 25 בני אדם בתוך שעות ספורות. האירועים הקשים, שהתרחשו בצרפת ובסעודיה, הובילו לפתיחת חקירות דחופות לאיתור הגורמים לכשלים הטכניים או האנושיים שהובילו לאסונות.
על פי דיווחים בתקשורת הזרה, האסון הראשון אירע בצפון-מזרח צרפת, בעיירה טומבלן הסמוכה לעיר נאנסי. מטוס קל מדגם פילטוס PC-6A, שהמריא לצורך פעילות צניחה חופשית, צלל לקרקע זמן קצר לאחר ההמראה והתרסק בסמוך לאזור מגורים ומרכז קניות. כל 11 האנשים שהיו על סיפון המטוס – הטייס, חמישה מדריכי צניחה וחמישה חניכים – נהרגו במקום.
במקביל לדרמה בצרפת, התקבל דיווח רשמי על אסון נוסף בסעודיה, שם מסוק של חברת הנפט הממשלתית "ארמקו" התרסק בנסיבות שטרם התבררו. על פי הודעת הרשויות, האירוע התרחש בשעה 6:00 בבוקר לפי השעון המקומי באזור העיר התעשייתית ראס תנורה שבחוף המזרחי. כל 14 הנוסעים והאנשי צוות שהיו על המסוק, כולם אזרחים סעודים, קיפחו את חייהם.
מקור רשמי במשרד האנרגיה הסעודי התייחס לטרגדיה ומסר לסוכנות הידיעות המקומית כי "מתנהלת כעת חקירה לבירור נסיבות ההתרסקות". נכון לעכשיו, המניעים והסיבות הטכניות מאחורי שני האסונות הכבדים נותרו תחת חקירה של רשויות התעופה במדינות המעורבות.