עשרות אלפי בני תורה מהציבור הספרדי צפויים להשתתף הערב (שני) בעצרת מחאה המונית בבני ברק, בראשות מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, במחאה על רדיפת בני התורה ומעצרי בחורי הישיבות. העצרת תתקיים בשעה 21:30 ברחוב רבינוב פינת אשל אברהם בבני ברק, בקריאה למחות נגד "רדיפת שומרי התורה ומעצר בני הישיבות".
מאחורי הקלעים של העצרת התקיימו בימים האחרונים דיונים והתייעצויות באשר למתכונת האירוע ולחשש כי בסיומו יתקיימו הפגנות וחסימות כבישים. תחילה אף נשקלה האפשרות לקיים את המעמד במקום סגור, אולם לאחר התייעצויות בין גדולי הדור הוכרע לקיים את העצרת ברחובה של עיר, מתוך רצון לאפשר לציבור הרחב להשתתף במחאה.
שעות לפני פתיחת העצרת פרסם הראשון לציון הרב יצחק יוסף מכתב מיוחד לרבה של בני ברק, הגאון רבי מסעוד בן שמעון, ובו ציין כי לאחר שיחה ביניהם ובהשתתפות חבר מועצת חכמי התורה הגאון רבי משה מאיה, הוחלט לקיים את העצרת במיקומה המתוכנן.
במכתבו הדגיש הרב יצחק יוסף כי מטרת ההתכנסות היא למחות "כדרכה של תורה" נגד רדיפת לומדי התורה ומעצר בני הישיבות, וביקש כי מסר זה יודגש בפני כלל המשתתפים.
במקביל, קרא הראשון לציון להזהיר את ציבור המשתתפים כי עם סיום העצרת אין לרדת לכביש 4, אין לחסום כבישים ואין להשתתף בפעולות העלולות לגרום לעימותים או לחילול השם, לדבריו, עם סיום המעמד על המשתתפים להתפזר לבתיהם בשקט ובשלום.
העצרת מתקיימת על רקע המתיחות הגוברת סביב סוגיית גיוס בני הישיבות ומעצרי תלמידי ישיבות בשבועות האחרונים, וצפויה להיות אחת מעצרות המחאה הגדולות של הציבור הספרדי בתקופה האחרונה. המארגנים קוראים לציבור להשתתף בהמוניו ולהביע מחאה ציבורית רחבה, תוך שמירה על הסדר ועל כבוד התורה.