חיל הים החליט להעביר לזירת ים סוף ספינות בט"ש מתקדמות מסוג "סופר דבורה", המשלבות יכולות אש עוצמתיות ומהירות תגובה גבוהה, כחלק מצעדי ההיערכות הביטחוניים בעיר אילת. כך פורסם היום (ראשון) לראשונה ב"מעריב".
החלטה זו מגיעה על רקע דברים שאמר ראש השב"כ, דוד זיני, בדיונים סגורים, לפיהם "שבעה באוקטובר הבא יהיה באילת". זיני הנחה את בכירי הארגון להציב את ההגנה על אילת בראש סדר העדיפויות, נוכח מיקומה הגיאוגרפי המבודד והיותה נקודת תורפה ביטחונית. בעבר הבהיר השב"כ כי לא מדובר במידע מודיעיני מוחשי על איום, אלא באפשרות תרחישית להכנה.
הקושי המרכזי בהגנת העיר נובע מהעדר מרחב עומק בתווך הימי, כאשר מרחב ההגנה מול ירדן ומצרים מסתכם במאות מטרים בודדים בלבד. תפיסת ההפעלה הנוכחית של חיל הים מסתמכת על סירות "צרעה" למענה מהיר נגד חדירות אופנועי ים או שחיינים, לצד ספינות "דבור" ו"דבורה" שנועדו לבלימת פלישות רחבות היקף.
גורם צבאי בפיקוד הדרום הבהיר כי אוגמ"ר 80, האחראית על הגנת המרחב, פועלת ללא שינוי בפריסת הכוחות הקבועה וכי היא ערוכה למגוון רחב של איומים. לדברי הגורם: "כל מה שעולה לך בראש אנחנו נערכים. אנחנו מבינים שיש מגוון איומים שנדרש להם. על כל מה שאתה חושב אנחנו צרכים להיות ערוכים מגבול מצרים, ירדן. הגבול הימי, נסיונות של החות׳ים לבצע פעילות ועד אירגוני טרור אחרים".
בצה"ל ביקשו לסייג את הקשר בין תגבור הכוחות לאזהרות ראש השב"כ. גורם צבאי ציין כי "הפריסה של חיל הים בזירת אילת מתבצעת על פי הערכות מצב שמקימים בזרוע הים של צה"ל. אין קשר בין שינוי הפריסה ותיגבור הספינות של חיל הים בזירת ים סוף לדברים של ראש השב"כ דוד זיני".