תקרית חריגה הבוקר (שלישי) במעבר קלנדיה שבעוטף ירושלים, כאשר חוסר זיהוי מוחלט ואי-הבנה מבצעית הובילו לעימות פיזי קשה ולירי חי בין לוחמי משמר הגבול לבין מאבטחים אזרחיים.
האירוע החל כאשר צוות לוחמים ולוחמות של מג"ב איו"ש, שהיה נוסע ברכב ממוגן בדרכו למשימה מבצעית שוטפת, הגיע לשער הסמוך למעבר קלנדיה המיועד למעבר כלי רכב של כוחות הביטחון בלבד. הכוח עבר את השער כחוק והמתין ברכבו לסגירתו המלאה, כאשר בשלב זה הגיח לפתע מכיוון שטחי יהודה ושומרון רכב אזרחי פרטי, וניסה "להשתחל" ולחדור בזריזות דרך השער הפתוח לכיוון שטח מדינת ישראל.
לוחמי מג"ב, שהבחינו בנעשה וזיהו את הרכב האזרחי החשוד שמנסה לעקוף את נהלי הביטחון המוקפדים, ניגשו לעברו באופן מיידי וניסו לברר את זהותם של יושבי המכונית. אלא שבמקום להציג תעודות, התפתח במקום עימות קולני חריף. על פי הודעת המשטרה, מספר חשודים יצאו מהרכב האזרחי והחלו לתקוף את הלוחמים באלימות קשה, שכללה מכות אגרוף קשות וחניקות, תוך שהם מנסים באופן אקטיבי לחטוף את נשקם האישי של אנשי כוחות הביטחון. במהלך התקיפה הסוערת, אחת הלוחמות שחשה בסכנה שלפה את אקדחה וביצעה ירי הרתעתי באוויר, אולם החשודים סירבו לסגת ולא חדלו מתקיפת הלוחמים בשטח המעבר.
במקביל, לוחם אחר מהצוות שזיהה כי אחד החשודים חונק פיזית לוחם נוסף ואינו מרפה ממנו, חש סכנה ממשית ומיידית לחייו ולחיי חבריו ליחידה. הלוחם פעל בהתאם להוראות הפתיחה באש וביצע ירי מדויק לעבר פלג גופם התחתון של שניים מהתוקפים.
לאחר הגעת כוחות הגיבוי והבדיקה המזהה התבררה התמונה המדהימה: שני החשודים שנורו ונפצעו מועסקים בפועל כמאבטחים אזרחיים במחסום, אולם הם לא לבשו מדים, לא נשאו סימני זיהוי בולטים ולא הזדהו ככאלה בשום שלב של האירוע.
השניים פונו לבית החולים במצב קל, וכך גם מספר לוחמי מג"ב שנפגעו מהאלימות. נסיבות האירוע החריג מתוחקרות.