0%
סימני התפרקות

מתיחות בצמרת: מי מנהל את איראן ומה מסתירים ממוג'תבא?

מאבק כוח בצמרת האיראנית: גורם המקורב למשמרות המהפכה טוען כי מוג'תבא חמינאי אינו מקבל תמונת מצב מלאה על המשבר במדינה • אחמד וחידי מפקד משמרות המהפכה ואנשיו מובילים קו תקיף שמטרתו להסלים מול ארה"ב ולגייס את הציבור סביב אויב חיצוני

יצחק כהן
אין תגובות
מתיחות בצמרת: מי מנהל את איראן ומה מסתירים ממוג'תבא?
מוג'תבא חמינאי. צילום: רשמי

מאחורי הקו ההתקפי של איראן מתנהל, לפי גורם המקורב למשמרות המהפכה, מאבק כוח עמוק בצמרת המשטר, שמעלה את השאלה מי באמת מקבל כיום את ההחלטות במדינה. לפי הפרסום של העיתונאי דרור בלאזאדה בערוץ 14, מוג'תבא חמינאי משמש כמנהיג העליון, אך אינו נחשף במלואה לתמונת המצב בתוך איראן.

לפי הדיווח, נתוני האינפלציה, המחסור בכסף, הפגיעה בתעסוקה, הרעב והכעס ברחובות אינם מובאים בפניו במלוא עוצמתם. במקום זאת, גורמים במשמרות המהפכה מסננים עבורו את המידע ומציגים תמונה חלקית של המציאות.

במוקד הטענות עומד אחמד וחידי מפקד משמרות המהפכה ואנשיו. לפי המידע, הם פועלים להותיר בידי משמרות המהפכה חופש פעולה רחב, כך שיוכלו לקבל החלטות ולהסלים את הפעילות מבלי להידרש בכל פעם לאישורו של המנהיג העליון.

במקביל, גורמי משמרות המהפכה מכירים היטב את השחיקה בקרב הציבור האיראני ואת הכעס המצטבר ברחובות. ולמרות זאת, ההנהגה סביב מוג'תבא הופכת לקיצונית יותר תחת הקו שמובילים וחידי ואנשיו.

ההיגיון שמאחורי המדיניות, לפי אותו גורם, הוא להסלים בזירה החיצונית כדי להתמודד עם המשבר מבית. המטרה היא לפגוע באמריקנים ולגרור את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לתגובה שתהפוך את המשבר הכלכלי למלחמה לאומית. לפי ההערכה שהובאה, מהלך כזה עשוי לאפשר למשטר לנסות לאחד מחדש את הציבור האיראני סביב אויב חיצוני, במקום להתמודד עם המשבר הכלכלי והכעס ברחובות.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.