0%
"שנהיה לראש"

קדירת בשר ראש ברוטב חומוס וזעפרן לראש השנה

שנהיה לראש ולא לזנב. המתכון היוקרתי שיהפוך את סעודת וסימני החג המסורתית למנת דגל מפוארת שתיזכר לכל השנה • גלו איך להכין בשר ראש נימוח כמו חמאה בבישול איטי, עם גרגירי חומוס ורוטב מוזהב ועשיר שמביא עמו ניחוח חגיגי.

פנינה לוי
אין תגובות
קדירת בשר ראש ברוטב חומוס וזעפרן לראש השנה

גם אתם בכל שנה מבטיחים לעצמכם להכין בשנה הבאה בשר ראש, כדי שתוכלו לכוון בתפילת "שנהיה לראש ולא לזנב" אבל בסוף מחפשים מתכון ולא תמיד יודעים איך לעשות זאת? הנה המתכון שלא תתחרטו עליו ויגרום לכולם לבקש להיות רק ראש.

מצרכים – רשימת קניות

  • 1.5 ק"ג בשר ראש טרי, חתוך לקוביות נדיבות
  • 2 כוסות גרגירי חומוס (מושרים למשך לילה ומבושלים חלקית)
  • 2 ראשי שום שלמים, מפורקים לשיניים קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כפית חוטיי זעפרן (מושרים ב-1/4 כוס מים חמים)
  • 1 כפית כורכום איכותי
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה דק

כלי עבודה נדרשים: סיר בישול איטי כבד (כמו סיר יציקה או סיר סוטאז' עמוק), סיר לחץ (רשות, לריכוך מוקדם של הבשר), כף ערבוב מעץ, מצקת להגשה.

זמן הכנה

  • זמן עבודה אקטיבי: 30 דקות
  • זמן בישול: 3.5 שעות (בישול איטי בסיר רגיל)
  • סך הכל: כ-4 שעות

כמות מנות: מתאים ל-8 סועדים.

הוראות הכנה

סוד הקסם של בשר הראש טמון בריכוך הראשוני ובבישול האיטי והארוך. הנתח העשיר בגלטין הופך במהלך הבישול הקטיפתי למעטפת נימוחה שסופגת אליה את כל עומק התבלינים המוזהבים.

שלבי הכנה

  1. מניחים את קוביות בשר הראש בסיר רחב, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה מלאה למשך 10 דקות. מסננים את המים ושוטפים את הבשר היטב היטב.
  2. מחממים שמן זית בסיר כבד רחב, מוסיפים את שיניים השום השלמות ומטגנים קלות כ-2 דקות עד להזהבה עדינה.
  3. מוסיפים לסיר את הפפריקה, הכורכום והכמון, ופותחים את התבלינים בשמן החם תוך ערבוב מהיר למשך חצי דקה עד לשחרור ארומה חזקה.
  4. מכניסים לסיר את קוביות הבשר המסוננות, גרגירי החומוס המבושלים, מי הזעפרן המושרים, המלח והפלפל, ויוצקים מים רותחים עד לגובה הבשר בלבד.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר היטב ומבשלים על אש קטנה במשך 3 שעות. כרבע שעה לפני סיום הבישול, מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה וממשיכים לבשל עד שהרוטב הסמיך והבשר נמס במגע מזלג.

הצעת הגשה ותוספת מתאימה: מגישים את הקדירה כשהיא רותחת בתוך כלי חרס מוזהב או קדרה מרכזית. התוספת המושלמת למנה זו היא חלת דבש עגולה וקראנצ'ית או אורז לבן קלאסי ואוורירי, הסופגים את הרוטב הסמיך והעשיר עד הטיפה האחרונה.

טיפ של שפים: לקיצור זמן העבודה בחצי, ניתן לבצע את סעיף 1 (הריכוך הראשוני) בתוך סיר לחץ במשך 45 דקות. הבשר יתרכך במרקם מופלא, ויצטרך שעה אחת בלבד בסיר הרגיל יחד עם הרוטב והחומוס לספיגת טעמים מושלמת.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.