0%
חריג ביותר

הרופאים הרימו ידיים – כך בנה הציל אותה בעזרת הבינה המלאכותית

דרמה בבריטניה: רופא הציל את חיי אמו הגוססת לאחר שנעזר בבינה מלאכותית כדי לאבחן את מחלתה • בעקבות האבחון הוענק לאם טיפול בוויטמין B6 שגרם להפסקת ההתקפים בתוך דקות

יצחק כהן
אין תגובות
הרופאים הרימו ידיים - כך בנה הציל אותה בעזרת הבינה המלאכותית

דרמה רפואית יוצאת דופן ומהפכנית הסתיימה בנס רפואי, לאחר שרופא מרדים הצליח למנוע את מותה של אמו שסבלה מהתקפים בלתי פוסקים – באמצעות שימוש מקורי בכלי בינה מלאכותית.

הסיפור הבלתי יאומן, שהתרחש בבריטניה, נחשף בריאיון שהעניק פטריק ל"סאנדי טיימס". פטריק, רופא מרדים בשירות הבריאות הציבורי הבריטי, שחזר כיצד נקרא בבהילות לבית החולים בנוטינגהאם בשעה ארבע לפנות בוקר, שם בישרו לו הרופאים כי מצבה של אמו אן, בשנות ה-70 המאוחרות לחייה המתמודדת עם מחלת פרקינסון, הידרדר באופן חמור וכי נותרו לה שעות ספורות לחיות.

בדרכו לבית החולים, בעקבות הודעת טקסט מאחיו שהעלתה חשד לקשר בין המצב הרפואי למחסור בוויטמין מסוים, החליט פטריק לא לוותר. הוא הזין את נתוניה הרפואיים של אמו ואת בדיקותיה לכלי הבינה המלאכותית ג'מיני, אשר סייע לו לסקור מאמרים מקצועיים ולהתמקד באפשרות של מחסור בוויטמין B6 – סיבוך נדיר הנובע מתרופות מסוימות לפרקינסון והעלול לגרום להתקפים מסכני חיים.

פטריק מיהר להציג את הממצאים בפני הנוירולוג המטפל, והצוות הרפואי החליט להעניק לאמו עירוי של ויטמין B6. התוצאה הייתה מיידית ומדהימה: בתוך דקות ספורות בלבד פסקו ההתקפים הקשים לחלוטין.

הנוירולוג ד"ר ברונו גראן, שטיפל באן, אישר בשיחה עם ה-BBC כי ההתקפים פסקו זמן קצר לאחר מתן הוויטמין, והודה כי אף שההסבר הרפואי היה מבוסס, הצוות לא ציפה לתגובה כה מהירה ומשמעותית.

עם זאת, גורמי הרפואה מבהירים כי מדובר בתופעה נדירה במיוחד וכי בינה מלאכותית אינה מהווה תחליף לאבחון מקצועי, כאשר במקרה זה ההחלטה הטיפולית הסופית התקבלה במלואה על ידי הצוות הרפואי בשטח.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.