0%
למען עולם התורה

זעקת חירום במטות: הח"כים הוקפצו להמרצת מצבעים

קרב בלימה דרמטי בשעות ההכרעה: אלעד מובילה בציבור החרדי עם 71.2%, מול אחוזים גבוהים במגזר הערבי ובמעוזי השמאל • במקביל, ביהדות התורה ובליכוד מגבירים את המאמצים להוציא מצביעים לקלפיות, על רקע החשש מהפסד והפערים בשיעורי ההצבעה • חברי הכנסת הוקפצו לשטח להמרצת המצביעים

שוקי כץ
אין תגובות
זעקת חירום במטות: הח"כים הוקפצו להמרצת מצבעים

שיעור ההצבעה בבחירות לכנסת ה־26 הגיע ל־66.7% נכון לשעה 18:00, לאחר ש־4,892,186 אזרחים כבר הצביעו מתוך 7,331,981 בעלי זכות בחירה. הנתונים מצביעים על פערים בין הערים השונות, כאשר בחלק מהיישובים החרדיים והערביים נרשמו שיעורי הצבעה גבוהים במיוחד.

בקרב הערים החרדיות, אלעד מובילה עם 71.2% הצבעה, ואחריה מודיעין עילית עם 69.8%. בבני ברק נרשמו 64.3%, בביתר עילית 63.6% ובבית שמש 57%. הפער בין אלעד לבית שמש עומד על יותר מ־14 נקודות אחוז.

גם ביישובים הערביים נרשמו שיעורים גבוהים: כפר קאסם מובילה עם 73.9%, אחריה רהט עם 72.2% וסח'נין עם 71.4%. בטמרה הגיע שיעור ההצבעה ל־68.9%, בג'ת ל־67.6%, בטירה ל־66.5%, בערערה ל־64.2% ובבאקה אל־גרביה ל־63.8%. בנצרת נרשמו 58.4%, באום אל־פחם 56.1% ובשפרעם 62.3%.

בהוד השרון נרשם שיעור הצבעה של 69.3%, ברמת השרון 67.8%, בכפר סבא 66.3% ובגבעתיים 66.2%. ברעננה הגיע הנתון ל־62.8% ובהרצליה ל־63.1%. בתל אביב־יפו הצביעו 58.6% מבעלי זכות הבחירה.

גם ביישובי יהודה ושומרון נרשמו שיעורים גבוהים בחלק מהמקומות: באלקנה הצביעו 72% מבעלי זכות הבחירה, בקרני שומרון 71%, באלפי מנשה 67% ובאריאל 59%.

במקביל לפרסום הנתונים, במפלגות הימין וביהדות התורה גוברים המאמצים להוציא מצביעים נוספים לקלפיות בשעות האחרונות שנותרו עד לסגירתן. בליכוד נשמעה אזהרה מפני האפשרות להפסיד בבחירות אם לא יצליחו להוציא את כלל תומכי המפלגה להצביע.

יו"ר יהדות התורה, ח"כ יעקב אשר, פרסם קריאה דחופה לציבור לצאת ולהצביע: ״זה מצב מסוכן. אחוזי ההצבעה במגזר הערבי ובאזורי השמאל גבוהים ומשתווים לריכוזים החרדיים. חייבים לתת תשובת משקל חזקה, מי שיושב בבית עובר על 'לא תעמוד על דם רעך'. הפעם זו אזעקת אמת חד משמעית, קחו את המשפחה והשכנים ותנהרו לקלפי!״

בביתר עילית פועל יו"ר שלומי אמונים, ח"כ מאיר פרוש, יחד עם ראש העיר מאיר רובינשטיין, להמרצת הפעילים ולהגדלת שיעור ההצבעה. בשיחה עם הפעילים אמר פרוש: "אם לא נצביע, לא יתנו לנו להצביע יותר! יש כאן יותר פעילים מכל עיר אחרת, וחייבים לעבוד כדי להגדיל את אחוזי ההצבעה".

ח"כ אשר וח"כ אליקים שטארק מקבלים עדכונים שוטפים על נתוני ההצבעה ברחבי הארץ במהלך ישיבה במטה יהדות התורה בירושלים. במקביל, חבר הכנסת המיועד וממלא מקום ראש העיר ביתר עילית, דודי זלץ, עזב את הסיורים וחזר לעיר כדי לפעול יחד עם ראש העיר להמרצת התושבים. בגזרה נוספת, ההצבעה בחברון תוארך משעה 20:00 עד 22:00 בעקבות הפסקת חשמל.

הכתבה עניינה אותך?

77%
23%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?