0%
משרד האנרגיה מזהיר:

מחיר הדלק ירד – ואז יעלה שוב?

שרד האנרגיה מודיע על הוזלה של 42 אגורות לליטר בנזין 95 בשירות עצמי שיעמוד על 7.35 שקלים • אלא שאם הוראת השעה של מס הבלו לא תוארך, בתוך ארבעה ימים בלבד יזנק המחיר ל-8.35 שקלים לליטר

יצחק כהן
אין תגובות
מחיר הדלק ירד - ואז יעלה שוב?
צילום אילוסטרציה: אוליבייה פיטוסי/פלאש 90

ציבור הנהגים בישראל צפוי ליהנות בפתח חודש נובמבר הקרוב מהקלה מורגשת בכיס עם ירידה ניכרת במחירי הדלק, אולם השמחה עלולה להתברר כקצרת מועד במיוחד ולהפוך בתוך ימים ספורים להתייקרות חדה. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת בתחנות הדלק, בשירות עצמי וכולל מע"מ, יעמוד על 7.35 שקלים לליטר, לעומת 7.77 שקלים כיום – מה שמבטא ירידה של 42 אגורות לעומת המחיר הנוכחי, אך ההוזלה עלולה להימשך ארבעה ימים בלבד.

בהודעה הרשמית שפרסם היום (חמישי) מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות, הובהר כי המחירים החדשים ייכנסו לתוקף בחצות הלילה שבין שבת לראשון, 31 באוקטובר ו-1 בנובמבר. אלא שלצד ההוזלה המבורכת, במשרד מזהירים מפני התייקרות משמעותית שעשויה להיכנס לתוקף כבר ביום חמישי הבא, 5 בנובמבר, אם לא יעודכן צו הבלו על הדלק. במשרד האנרגיה מדגישים כי ההוזלה תלויה בהמשך תוקפה של הוראת השעה הנוגעת למס הבלו.

הסיבה לתנודתיות החריגה נעוצה בפקיעת הצווים הקרובה: אם לא יעודכן צו הבלו, הוראת השעה תפקע בלילה שבין 4 ל-5 בנובמבר, והמחיר המרבי של ליטר בנזין 95 אוקטן יעלה ל-8.35 שקלים. תרחיש כזה מגלם בתוכו התייקרות אפשרית של שקל שלם לליטר לעומת המחיר שייכנס לתוקף בתחילת החודש, ובעלייה של 58 אגורות לעומת המחיר הנוכחי. לצד זאת, נמסר כי תוספת התשלום עבור שירות מלא בתחנות הדלק תישאר ללא שינוי ותעמוד על 26 אגורות לליטר, כולל מע"מ.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.