0%
"התוכנית שלהם מטורפת"

מבצע ביפרים באיראן? הדיווח הדרמטי על התוכנית הישראלית

ישראל שוקלת לבצע מבצע פתע מודיעיני ומבצעי בסגנון "מבצע הביפרים" נגד בכירים באיראן • במקביל לרצף אזהרות מוושינגטון, נושאת מטוסים שלישית בדרכה למזרח התיכון לקראת הסלמה

יענקי גולדן
אין תגובות
מבצע ביפרים באיראן? הדיווח הדרמטי על התוכנית הישראלית
אחד הביפרים שהתפוצץ במהלך המבצע הסודי בלבנון

הסלמה ביטחונית דרמטית עומדת בפתחו של המזרח התיכון, כאשר מתרבים הסימנים על היערכות למכה סיכולית חסרת תקדים נגד צמרת המשטר בטהרן במקרה של חידוש הלחימה.

בדיווח בעיתון 'ב"ניו יורק פוסט".נחשף כי ישראל שוקלת לבצע מבצע פתע מודיעיני ומבצעי נגד צמרת המשטר באיראן במתכונת הדומה למבצע הביפרים. המהלך עשוי לצאת לפועל אם יתחדשו חילופי המהלומות הישירים.

הערכות המומחים מצביעות על תכנון שחורג מגבולות התקיפה האווירית הרגילה. עודד עילם, לשעבר סגן ראש אגף המבצעים הגלובליים במוסד, מעריך כי ישראל לא תסתפק בתקיפות אוויריות קונבנציונליות, אלא עשויה לבצע מהלך סיכול חשאי ומפתיע במתכונת מבצע הביפרים מפיצוץ מכשירי הקשר בלבנון ובסוריה.

עילם הבהיר בראיון כי מתקפה דרמטית בסגנון "מבצע הביפרים" לחיסול הנהגת החונטה נותרה על הפרק לחלוטין. "זהו הלחם והחמאה של האסטרטגיה הישראלית, מדובר בתהפוכות מפתיעות, מהלכים בלתי צפויים, ואני בטוח לחלוטין שלישראל יש קלפים בשרוול שישמשו אותם", אמר אילם ל"פוסט".

במוקד התכנון המבצעי עומדת ההבנה כי ההנהגה האזרחית והדתית בטהרן אינה מקבלת את ההחלטות האמיתיות. לדברי עילם, ההנהגה הפוליטית של איראן, המורכבת מהנשיא מסעוד פזשכיאן, שר החוץ עבאס אראקצ'י ויו"ר הפרלמנט מוחמד ג'ליבאף, יחד עם האייתוללה החדש מוג'תבא חמינאי, הן בסך הכל דמויות ראשיות, והמדינה נשלטת למעשה על ידי קוואדרומווירט צבאי.

"הנשיא ושר החוץ לא יכולים לקבל החלטות הם מסתתרים מאחורי מוג'תבא, אבל הוא לא אחראי; הוא בובה גמורה", אמר אילם. ארבעת המנהיגים המחזיקים במושכות הם מפקד משמרות המהפכה האסלאמית, אחמד וחידי, מפקד כוחות הבסיג', חוסיין טאיב, ראש מטה צבא איראן, עלי עבדאללהי, ומזכיר הביטחון הלאומי העליון, מוחסן רזאאי.

בזמן שארבעת המנהיגים נוקטים באמצעי זהירות כבדים מתוך ציפייה להיות מטרות לתקיפות אוויריות, עילם מבהיר כי ישראל מתכננת מתקפות פתע נגד איראן במשך שנים: "ישראל תשתמש בדמיונה, באינטליגנציה שלה וביכולת של הישראלים להפתיע ולהפוך את היוצרות בדרכים בלתי צפויות".

במקביל להתפתחויות המודיעיניות, ארצות הברית מעבה את כוחותיה באזור בצורה מאסיבית. נושאת המטוסים "תיאודור רוזוולט" (USS Theodore Roosevelt) עושה את דרכה למזרח התיכון, כשהיא מצטרפת לשתי כוחות משימה נוספים של נושאות מטוסים שכבר פועלים במרחב, "ג'ורג' וושינגטון" ו"ג'ורג' וו. בוש".

בזירה הפוליטית בארה"ב גוברים הרמזים על התלקחות קרובה לאחר בחירות אמצע הקדנציה. הנשיא טראמפ אמר לתחנת הרדיו KCMO בקנזס סיטי ביום שישי כי המלחמה "תסתיים בקרוב" – מבלי לציין כיצד. מנגד, הסנאטור רוג'ר מרשל (רפובליקני מקנזס) ניבא בעצרת בחירות: "אני מנחש שכיום או שלושה אחרי הבחירות האלה, לא הייתי רוצה להיות קרוב לאיראן".

מנגד, ביקורת חריפה נשמעה מצד הסנאטור כריס מרפי (דמוקרט מקונטיקט), שציין כי קיבל תדרוך על תכנון מפורט למדי של תוכנית המלחמה: "התוכנית שלהם מטורפת. היא תוביל להסלמה הרסנית ולהרס סביר של מחויבותנו לשלטון החוק." מרפי הוסיף והזהיר: "התוכנית שהם פיתחו תוביל לדעתי להארכה ולהסלמה של המלחמה הזו, שלדעתי תהיה הרסנית לאינטרסים הביטחוניים שלנו".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.