0%

ליאת בן ארי התובעת הראשית בתיקי נתניהו הסתבכה בהתנערות מאחריות פלילית

המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד ליאת בן-ארי, אשר מנהלת את התיקים הפליליים נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שיקרה בתגובה שפרסמה לחשיפת עבירות בנייה שנעשו בביתה. זאת, תוך ניסיון לטשטש את מעורבותה בבנייה הלא חוקית שבוצעה בנכס, ולאחריותה הפלילית.

חזקי ליפשיץ
21 תגובות
נתניהו בהתייעצות עם עורכי דינו בבית המשפט | צילום: Amit Shabi/POOL

באתר החדשות news1 נחשף כי עיריית ראש העין פתחה בפברואר 2020 בהליך אכיפה נגד ליאת בן ארי ונגד בעלה אביב שוויקי, בגין בנייה לא חוקית שביצעו בבית שבבעלותם ברחוב הרב גורן בראש העין. במקום נבנתה יחידת דיור לא חוקית, ללא כל היתר, לאחר שהבית קיבל בשנה שעברה טופס 4 מן העירייה.

בתגובה ששלחה בן-ארי באמצעות דוברות הפרקליטות היא טענה כי מדובר בנכס שנרכש על-ידי קבוצת רכישה שבה השקיע בעלה של עו"ד בן ארי. "לא מדובר בדירת המגורים המשותפת של בני הזוג והמשפחה… לגב' בן-ארי אין שום מעורבות בהשקעות ובעסקים של בעלה, שהוא אזרח פרטי מן השורה", לשון תגובת הפרקליטות.

אך מסמך שהגיע לידי News1 מעלה תמונה שונה לחלוטין המעיד כי כי בן-ארי שיקרה בתגובתה. מסמך נסח הטאבו על המגרש שעליו נבנה ביתה של בן-ארי חושף כי ביום 19.09.17 נרשמה הערת אזהרה על שמותיהם של בעלי המגרש – ליאת בן-ארי ובן זוגה, וזוג נוסף שבבעלותם חלק מן המגרש.


יתרה מזאת. ביום 01.01.18 קיבלו ליאת בן-ארי ובעלה הלוואה בסך של 1,679,664 שקלים מבנק לאומי למימון רכישת הנכס. שמה של בן ארי רשום כאחד הלווים. כנגד ההלוואה נרשמה הערת אזהרה לטובת בנק לאומי.

משמעות הדברים: לא מדובר בהשקעה שנוהלה אך ורק על-ידי אביב שוויקי, כפי שטענה בן-ארי בתגובתה. מדובר בהשקעה שבה הייתה בן-ארי מעורבת באופן מלא.

בתגובה לפניית News1 לפרקליטות טען דובר מטעם הפרקליטות, כי בן-ארי כלל לא טענה שהיא לא קשורה אל הנכס (זאת למרות הניסוח המפורש קודם לכן לפיו "לגב' בן-ארי אין שום מעורבות בהשקעות ובעסקים של בעלה, א.ו.). "היא אמרה שמי שמנהל את ההשקעה הזאת זה בעלה. זו לא דירה שהם גרים בה, זו דירה להשקעה, ומי שטיפל בזה – זה בעלה", טען. הפרקליטות סירבה להגיב על המידע הנוגע להלוואה שלקחה בן-ארי. "זו התגובה שלה, אין תגובה אחרת", אמר.

הלוואה מבנק לאומי. הלווים: שויקי אביב וליאת בן-ארי שויקי

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture