עשרה ימים עברו מאז שהממשלה אישרה את מתווה הטיסות של השרה מירי רגב לימי הסגר, לפיו: רק מי שרכש כרטיס לפני מועד תחילת הסגר יוכל לטוס. הערב פורסם ב'חדשות 12' כי שרת התחבורה, תציג מחר לקבינט הקורונה מתווה חדש ובו תדרוש לחדש את הטיסות בעוד עשרה ימים – גם אם תתקבל החלטה על הארכת הסגר. בישיבת הקבינט היא תציג את המלצותיה ואת המתווה, שגובש במשרדה ויאפשר לפתוח את נתב"ג ולהשיב את הטיסות לסדרן.
במסגרת המתווה יומלץ לקצר את ימי הבידוד למי ששב ממדינה אדומה ל-10 ימים בלבד – בכפוף לבדיקת קורונה שלילית. יודגש כי גורמי המקצוע אינם מסכימים לסעיף הזה. בנוסף, יומלץ כי מאמצע חודש נובמבר אנשי עסקים זרים יוכלו להגיע לבקר בישראל בתנאי שוקמו בנתב"ג מעבדות לבדיקת קורונה.
שעות לפני תחילת הסגר, השני ב-25 בספטמבר, התקבלה בקבינט הקורונה ההצעה של שרת התחבורה לאופן הפעלת נמל התעופה בן גוריון. בשל ההחלטה, מאות התייצבו באותו יום בנתב"ג ובמשך היום אלפים שבחרו לבלות את "חגי הסגר" מחוץ לישראל – יצאו מהארץ.