במפלגת ימינה נערכים באופן רציני לאפשרות של בחירות ובמיוחד לשמירה על כוח כמה שיותר קרוב למשתקף בסקרים בעת האחרונה, כך מדווח העיתון 'ישראל היום'.
עדיין לא מדובר בהקמת מטה או בבחירת שם למפלגה, אבל תוכנית פעולה וכיווני התקדמות בהחלט יש.
אם יהיו בחירות – בנט, שקד, סמוטריץ' וכהנא יעשו הכל כדי להעמיד חלופה לליכוד. הם לא יכוונו למעריצים האישיים של נתניהו, שבכל מקרה יצביעו לו. ובכלל, הם ינסו לא לדבר על "כן ביבי, לא ביבי". מבחינתם כניסה לשיח כזה תפגע במסר שהם רוצים להעביר
הם יציגו ליכוד בגרסה חדשה. נבחרת של אנשי עשייה מכל הקשת של המחנה הלאומי, צעירה יותר, עסקנית פחות, וימנית.
מפלגה עממית ובלי כוכבים – לקח מפרשת הימין החדש שהיה מלא בכוכבים וכזכור התרסק בבחירות – כזו שתעורר אצל המסה הגדולה של מצביעי המחנה לאומי, התלבטות של ממש שוב לבחור מחל.
גם על מנדלביט ומשפטי נתניהו יימנע ח"כ נפתלי בנט מלדבר ככל שיוכל. הוא לא שינה את דעתו שלנתניהו נעשה עוול, אבל מבין שאם בכך יעסקו הבחירות הבאות, אזי נתניהו שוב ישלוט במסר – והוא, בנט, ייבלע. לכן, במקום להיגרר למגרשים שנוחים לראש הממשלה, בנט יעשה כל שביכולתו כדי לעסוק בנושאים שמטרידים לדעתו את העם.
בנט יציג גם תוכנית 100 ימים, צעד שמאפיין מפלגות שואפות שלטון. זה כבר שבועות שהוא מגבש את התוכנית עם שורה של צוותי עבודה. על מנת שיהיה לו עצמו מצפן, וגם כדי שהציבור יבין שהוא בא לעבוד ולא רק מחפש את ראשות הממשלה, בנט יציג שורה ארוכה של הצעות, שכותרתן להפוך את הקורונה להזדמנות.
לדברי העיתונאי יהודה שלזינגר שחושף את הפרטים, בנט למוד לקח מחמש מערכות בחירות שבהן נתניהו היכה אותו קשות, בנט לא משלה את עצמו שהקרב יהיה קל. הרי מי כמוהו מכיר את ביבי? אבל אחרי "טיפול עשרת אלפים בבית החולים", כפי שהוא מכנה זאת – בעיות שהוא סוחב מאז השירות בסיירת מטכ"ל – ייצא למערכה. ימים יגידו אם זו תסתיים במהפך היסטורי.