0%

לא רק בתי החולים: גם מערך האשפוז האלטרנטיבי של מאה שערים בקריסה ומבקש תגבור

ברקע אזהרת בתי החולים מפני קריסת מחלקות הקורונה, גם מערך האשפוזים הביתיים של עמותת חסדי עמרם נתקלת במחסור חמור ברופאים ומבקשת את אישור משרד הבריאות להטיס לישראל רופאים מחו"ל כדי שיסייעו למערך האשפוז הביתי המופעל בשכונות החרדיות בירושלים

חזקי ליפשיץ
26 תגובות
רופא ה"חסדי עמרם" מגיע עם מחולל חמצן לחולה קורונה המאושפז בביתו | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

על רקע הזינוק החד בתחלואת הקורונה במגזר החרדי, פנתה עמותת חסדי עמרם המנהלת את מערך האשפוז הביתי האלטרנטיבי המופעל בשכונת מאה שערים בירושלים,  בדחיפות למשרד הבריאות בבקשה לאפשר להם להביא רופאים ממדינות  אחרות, במימון של תורם אנונימי. עם זאת, נכון לעכשיו נראה שהדבר לא יתרחש בשל התנגדות המשרד לפעילות העמותה.

התחלואה מנגיף הקורונה בירושלים בכלל היא קשה מאוד, ובפרט במגזר החרדי. ביום שני היו בירושלים  יותר מ-‭15‬ אלף חולים, ובכל יום מתווספים אליהם אלף חולים נוספים, מחציתם מהמגזר החרדי. בשבוע  שעבר נרשמו בכל יום כ-‭2,000‬ חולים מאומתים, כ-1,000 מתוכם חרדים. במאה שערים נתקלים גורמי הרפואה בבעיה נוספת. חלק מהחולים מסרבים להתפנות לבתי החולים, הן בשל טענות לטיפול לא מספק והן בשל התנגדות למוסדות המדינה.

משרדי עמותת "חסדי עמרם" עם מחוללי החמצן בדרך לחולי הקורונה | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

על פי הדיווח ב'ישראל היום' במערכת הבריאות יש תחושה מעורבת בנוגע למערך האשפוזים שאותו מנהלים במאה שערים לצד מערכת הבריאות המרכזית. מצד אחד, העובדה כי החולים מטופלים בבתיהם מקלה את העומס במחלקות הקורונה העמוסות שנמצאות גם הן על סף קריסה, אך מנגד לא ניתן לפקח עליו וייתכן שהוא נושא בתוכו תחלואה גבוהה נסתרת. בד בבד, אומרים גורמים במשרד הבריאות, חלק משמעותי מהחולים שמגיעים מהבתים לבתי החולים הם במצב לא פשוט וקשה מאוד לטפל בהם, בניגוד לחולה שמצבו מידרדר במרכז  הרפואי. מנגד, אומרים בחסדי עמרם ובעמותות אחרות שמטפלות בחולים בבית, כי הם מעניקים לחולים שירות שאותו לא מספקים בבתי החולים, וללא תפיסת מיטה במרכז רפואי.

גם הממונה על ההתמודדות עם מגיפת הקורונה בחברה החרדית, אלוף (מיל.) רוני נומה, הודה שאין יודעים בדיוק מהו היקף התחלואה במגזר החרדי בגלל אותו מערך אשפוז מחתרתי וייתכן שבתוכו תחלואה גבוהה נסתרת.

הפתרון ב"חסדי עמרם" כרגע, בעקבות המחסור במי שיטפל בחולים הוא לשלוח יותר ויותר חולים שבעבר היו באשפוז ביתי למרכזים הרפואיים, דבר שמתבטא בעלייה בתפוסה במחלקות הקורונה. בה בעת, מנסים המתנדבים לגייס רופאים. בעמותה לא מנסים לגייס תקציבים, אלא אישור גרידא להטסת הרופאים מחו"ל, אך במשרד הבריאות טרם נענו בחיוב לפנייה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture