בשבועות האחרונים נרשמו עימותים כמעט על בסיס יומי, בכביש 60 שבגוש עציון, בין כוחות משטרה וארכיאולוגים לבין אנשי העדה החרדית הטוענים כי במסגרת עבודות הרחבת הכביש, הארכיאולוגים חופרים ומחללים את קברי ישראל הנמצאים במקום.
כזכור באחד הפעמים שאנשי העדה הגיעו להפגין, הושלך אל עבר רכבו של גאב"ד העדה הגר"יט ויס שליט"א רימוני הלם, מה שגרם לסערה ומחאה גדולה שהגיע בעקבות כך.
כעת אנשי העדה החרדית מאשימים את הארכיאולוגים בניסיון מחטף, כשהגיעו בשעה זו של הלילה לאתר החפירות שבגוש עציון, בכדי לסיים את עבודתם ולעקוף את הפרעתם של אנשי העדה החרדית, מי שגילה את דבר בואם של הארכיאולוגים למקום, היו אנשי 'אתרא קדישא' העורכים סיורים במקום, כשהתגלה הדבר, אנשי העדה יצאו בכרוזים בערים בית שמש וירושלים לצאת ולהפגין בשטח העבודות גם כעת בשעת הלילה, וכבר מספר רכבי הסעות מלאים באנשי העדה, עושים כעת את דרכם למקום.