0%
יפסל בבג"ץ?

"חוק דרעי 2": אושר לקריאה ראשונה בכנסת

החוק שיסייע להחזרתו של אריה דרעי לשולחן הממשלה אחרי פסילתו ע"י בג"ץ אושר בוועדה בכנסת וצפוי להגיע בהמשך היום להצבעה במליאה

מערכת המחדש
2 תגובות
"חוק דרעי 2": אושר לקריאה ראשונה בכנסת
דרעי במסיבת העיתונאים על הסל. צילום: Tomer Neuberg/Flash90

הוועדה המיוחדת לגיבוש "חוק דרעי 2" אישרה הבוקר (רביעי) לקריאה ראשונה את הצעת החוק לתיקון ביקורת שיפוטית לעניין כשירות במינוי, שתמנע מבג"ץ להתערב במינויי שרים. 9 ח"כים הצביעו בעד ו-6 ח"כים הצביעו נגד.

ההצעה צפויה להגיע עוד היום למליאת הכנסת. ומטרתה היא להשיב את יו"ר ש"ס אריה דרעי לשולחן הממשלה לאחר שמיניו נפסל ע"י בג"ץ.

לפי ההצעה, בית המשפט, לרבות בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, לא יהיה מוסמך לקיים ביקורת שיפוטית על מינויים של שרים וזהותם, מכל עילה שהיא, למעט לעניין תנאי הכשירות שקבע המחוקק.

יצויין כי בקואליציה מקדמים את הצעת "חוק דרעי 2", למרות שדרעי עצמו סבור כי למרות שמדובר בחוק יסוד, סיכויי ההצעה להיפסל בבג"ץ – גבוהים.

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "מינוי שרים על ידי ראש הממשלה ובאישורה של הכנסת, כמו גם ההחלטה על העברתם מכהונה, הן פעולות והכרעות המצויות בליבת הפעילות הדמוקרטית".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture