0%
"קראו לאחדות עם ישראל"

שכם: שרים, אישי ציבור ועשרות מתפללים פקדו את קבר יוסף

מתפללים רבים פקדו הלילה את קבר יוסף בשכם וביניהם גם שרים בממשלה | כוחות הצבא איבטחו את המתפללים בזמן שהפלשתינים התפרעו באזור הקבר והשליכו מטענים לעבר הכוחות

מערכת המחדש
אין תגובות
שכם: שרים, אישי ציבור ועשרות מתפללים פקדו את קבר יוסף
ראש מועצת שומרון והשרים בקבר יוסף. צילום: מועצת שומרון

הלילה (חמישי) התקיימה עלייה לקבר יוסף לקראת ר"ח שיחול בשבוע הבא, את הקבר פקדו עשרות מתפללים תחת אבטחה כבדה של הצבא, וביניהם נכחו גם שרים בממשלה, שר התרבות והספורט מיקי זוהר, שר המורשת הרב עמיחי אליהו, ראש מועצת שומרון יוסי דגן, ח"כ צבי סוכות וכן יו"ר הדסה אינטרנשיונל ישראל סגן אלוף במיל' משה לוי.

ראש מועצת שומרון והשרים קראו לאחדות בעם ישראל ולחזרה לקבר יוסף.

דגן: "אנחנו עומדים בקבר יוסף ושואבים כוחות משורשי הנצח של העם היהודי. יוסף בחר באחדות עם אחיו על אף הכל, ואנחנו צריכים ללמוד מיוסף הצדיק מחלוקות אידיאולוגיות יש, אולם בל נרים יד איש על אחיו. ישנו מיעוט במדינה שמנסה לחלק את העם בשל ויכוח אידיאולוגי, אנחנו לומדים מיוסף המשביר והמאחד שעם כל הקושי חבר לאחיו" דגן הוסיף ודיבר על הדרישה לחזור לקבר יוסף: "אנחנו מגיעים לקבר יוסף בלילה מצד אחד הלב מתרחב שאנחנו זוכים להיות כאן ומהצד השני הלב מצטמק והצער גדול שאנחנו צריכים להגיע לכאן כגנבים בלילה לאחד המקומות הקדושים ביותר לעם היהודי, עם ישראל מצפה מהממשלה לתת את הכוח למערכת הביטחון, להחזיר את האחיזה כאן בקבר יוסף, רק עם ישראל יכול לשמור על המקום המקודש הזה".

השר זוהר: "בחרתי לבוא דווקא הלילה לקברו של יוסף הצדיק משום שכולנו עדים למה שקורה כרגע בעם ישראל עם ישראל בקרע גדול, ויוסף הצדיק היה זה שאיחה את הקרע, בין כל שבטי עם ישראל הוא בחר למחול על כל מה שעשו לו אחיו וראה את השלום בעם ישראל כדבר החשוב ביותר והראשון במעלה, האחדות בעם ישראל בסופו של דבר היא הכוח שלנו כאומה להיות חזקים ולנצח את האויבים הרבים שיש לצערי הרב לעם ישראל בהזדמנות הזו קורא לכל עם ישראל לאחדות לרעות הדדית לערבות הדדית משום שאין לנו ארץ אחרת אין לנו מדינה אחרת, לנו שום תחליף ולכן האחדות בינינו לבין עצמנו היא מקור כוחנו, השר קרא לחזרה לקבר יוסף ואמר: "עצוב לראות שכדי להגיע לכאן היינו צריכים כל כך הרבה כוחות צבאיים שישמרו עלינו על אף שהמקום הזה הוא נכס של עם ישראל הדבר הזה הוא אבסורד ואת זה נצטרך לתקן".

play-rounded-fill
תיעוד: מועצת שומרון

שר המורשת הרב עמיחי אליהו עשה את תפילת "מי שבירך" לחיילי צה"ל שהיו במקום, ולתושבי השומרון ואמר: "זכות גדולה להתפלל בציונו של יוסף הצדיק, השר היהודי הראשון בהיסטוריה. קבר יוסף הינו אחד המקומות החשובים ביותר למורשת עם ישראל, להגיע לכאן זה לזכות ולהתחבר לשורשים הכי עמוקים של העם שלנו, אנחנו מתפללים שנזכה להגיע ליום בו ישוב דגל ישראל להתנוסס כאן במקום תוך בטחון מלא לחיי המתפללים".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture