0%
מאחורי הקלעים

ניסיון לנורמליזציה והזמנה להשתתף בפורום הנגב

ברקע הדיווחים על מהומות בלוב, בעקבות פגישתה של שרת החוץ נג'לא אלמקוש עם שר החוץ אלי כהן, נחשף כי בחודשים האחרונים ניסתה ישראל לשכנע את לוב להצטרף לפורום הנגב • במקביל: ראש ה-CIA הציע ללוב להצטרף להסכמי אברהם

דודי סגל
אין תגובות
ניסיון לנורמליזציה והזמנה להשתתף בפורום הנגב
לוב. צילום: Pixabay

ברקע הדיווחים על מהומות בלוב, בעקבות פגישתה של שרת החוץ נג'לא אלמקוש עם שר החוץ אלי כהן, נחשף כי בחודשים האחרונים ניסתה ישראל לשכנע את לוב להצטרף לפורום הנגב – הפורום שמאגד את שרי החוץ של ישראל, ארה"ב, מרוקו, איחוד האמירויות, מצרים ובחריין.

על פי הפרסום בכאן רשת ב', הסוגייה עולה גם במהלך השיחות בחודשים האחרונים בין גורמים ישראלים לגורמים לובים, וגם במהלך הפגישה ביו שרת החוץ הלובית לשר החוץ אלי כהן לפני כמה ימים.

פורום הנגב צפוי להתכנס במרוקו בעוד כמה שבועות – אחרי שהוא נדחה מספר פעמים בשנה האחרונה.

בתוך כך, סוכנות הידיעות AP דיווחה כי הממשל האמריקני העלה עוד בינואר את ההצעה בפני הלובים לקיים נורמליזיציה עם ישראל.

ע"פ סוכנות AP, סוגיית האפשרות לנורמליזציה בין ישראל ללוב נידונה לראשונה בפגישה בין ראש הממשלה הלובי וראש ה-CIA ויליאם ברנס, בעת ביקורו בבירת לוב בינואר.

לדברי גורמים, ברנס הציע שממשלתו של א-דבייבה, תצטרף לארבע המדינות הערביות שנורמלו את היחסים עם ישראל במסגרת הסכם אברהם בתיווך ארה"ב בשנת 2020. ראש ממשלת לוב נתן אישור ראשוני, אבל הוא היה מודאג מתגובת הציבור.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture