0%
צה"ל בודק

מפקדים טוענים: התנהלות לא ראויה של מח"ט הצנחנים

צה"ל פתח בבדיקה על טענות של מפקדים בדרגת רבי סרנים וסגני אלופים, המעלות חשש להתנהלות לא ראויה מצד מח"ט צנחנים • דובר צה"ל אישר את הדיווח

יענקי גולדן
תגובה אחת
מפקדים טוענים: התנהלות לא ראויה של מח"ט הצנחנים
אל"ם עמי ביטון צילום: דו"צ

צה"ל פתח בבדיקה על טענות של מפקדים בדרגת רבי סרנים וסגני אלופים, המעלות חשש להתנהלות לא ראויה מצד מח"ט צנחנים, אלוף משנה עמי ביטון, בעיקר בזמן הלחימה. העדויות שהגיעו לידי i24NEWS מצביעות על ליקויים בשטח, במיוחד בתחום ההתנהלות בזמן מלחמה וחתירה למגע, ומתארות אופן ניהול בעייתי של הלחימה בחטיבה.

לפי מכתב שנשלח למפקד אוגדה 98 לשעבר, דן גולדפוס, אחד הקצינים ציין כי קיבל אזהרות רבות על חוויות שליליות מצפייה בהתנהלות של המח"ט.

בעקבות התלונות שהגיעו, מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, מינה קצין בדרגת תא"ל לחקור את הטענות.

דובר צה"ל אישר את הדיווח, והסביר כי הטענות נבדקו בעבר, אך לאור חזרתן, נבדקות מחדש. "מפקד פיקוד המרכז מינה קצין חיצוני בדרגת תת-אלוף שיברר את הטענות ויציג את מסקנותיו בהקדם", נמסר מצה"ל. עוד הוסיפו כי אל"ם ביטון מוביל את חטיבת הצנחנים במהלך השנה האחרונה עם הישגים משמעותיים בכל זירות הלחימה.

הכתבה עניינה אותך?

80%
20%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture