0%
סיכול בכל מחיר

"פערים מהותיים": מיארה פתחה בבדיקה נגד המינוי של נתניהו

היועצת המשפטית לממשלה בהרב מיארה שדורשת לפסול את המינוי של נתניהו לתפקיד מ"מ נציב שירות המדינה רואי כחלון, עדכנה את שופטי בג"ץ בסיום דיון בנושא כי החלה בדיקה נגדו בגין הצהרותיו • ההצהרות של עו"ד כחלון שאמור להתמנות למ"מ נציב שירות המדינה, יהווה בסיס למינויו או ביטולו של המינוי

אלי שפירא
2 תגובות
"פערים מהותיים": מיארה פתחה בבדיקה נגד המינוי של נתניהו
צילום: שלי פדן

עם סיום דיון הערב (שני) בבג"ץ בנוגע לטענות נגד מינויו של רואי כחלון לממלא מקום נציב שירות המדינה, הודיעה נציגת היועמ"שית כי נפתחה נגדו בדיקה משמעתית. הנציגה, שוש שמואלי, עדכנה את השופטים כמעט לפני תום הדיון כי החלה בדיקה משמעתית נגד כחלון בגין נסיבות מינויו לתפקידו הנוכחי והצהרותיו שהיוו בסיס לקבלתו לתפקיד.

מסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר הערב כי הוא עומד מאחורי החלטתו למנות את כחלון לתפקיד. בהחלטתה להתנגד למינוי כתבה היועמ"שית גלי בהרב-מיארה לפני שבועיים כי ניסיונו המקצועי של כחלון לא מספק, וטענה למצג שווא: "נמצאו פערים מהותיים בין האופן שבו הוצג ניסיונו לבין העובדות".

בתגובתה המקדמית אתמול לעתירה לבג"ץ כתבה בהרב-מיארה כי הוא לא כשיר לתפקיד, ונעשה "בהתבסס על תשתית עובדתית שגויה". לדבריה, "שיקולי איכות, מקצועיות ואי-תלות הם תנאים הכרחיים במינוי נציב ולמניעת פוליטיזציה של השירות הציבורי".

מנגד, ראש הממשלה בנימין נתניהו – בהחלטתו בשבוע שעבר למנות בכל זאת את כחלון לתפקיד – טען כי "לא נמצא כל פער בין אופן הצגת ניסיונו הניהולי הבכיר של כחלון לבין העובדות".

מינויו של כחלון נכנס לתוקף מיידית עם החלטת ראש הממשלה, ואינו דורש החלטת ממשלה. המינוי הוא למשך שלושה חודשים או עד מינוי נציב קבוע. אם לא ימונה נציב קבוע, תוארך תקופת המינוי בכל פעם לשלושה חודשים נוספים.

הכתבה עניינה אותך?

62%
38%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture