0%
איום גרעיני נוסף?

"לוודא שטורקיה ומצרים לא מפתחות נשק גרעיני במסתור"

ברקע שיחות הגרעין בין ארה״ב לאיראן, יו״ר רפאל יובל שטייניץ אומר כי ישראל ערוכה לאפשרות של הסלמה. לדבריו, האיום הקיים עדיף על איראן גרעינית, וההגנה הישראלית היא מהמתקדמות בעולם • שטייניץ מדגיש כי ישראל והמערב הפיקו לקחים, אך גם איראן, ומעריך שבתרחיש של עימות – המעורבות האמריקנית תהיה רחבה בהרבה.

יענקי גולדן
אין תגובות
"לוודא שטורקיה ומצרים לא מפתחות נשק גרעיני במסתור"
יובל שטייניץ// צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ברקע שיחות המשא ומתן על הגרעין בין ארצות הברית לאיראן, יו"ר רפאל יובל שטייניץ התייחס היום (ראשון) בראיון שקיים ל-ווינט למוכנות של ישראל לאפשרות של פיצוץ המגעים והסלמה ביטחונית מול טהרן. בדבריו הבהיר כי ישראל אינה יושבת בחיבוק ידיים גם בתרחיש הקשה ביותר, ואמר: "אין מוכנות מושלמת, אבל אנחנו מוכנים טוב".

שטייניץ הדגיש כי מניעת התאוששותה של איראן היא אינטרס ביטחוני ראשון במעלה עבור ישראל. לדבריו, "אין לנו ברירה. ככל שיאפשרו לאיראן להתאושש, האיום עלינו יילך וייגבר", והוסיף בהשוואה חדה בין האיומים: "עדיף לנו איום הטילים העכשווי, שהוא מאוד לא נעים וראינו את זה במלחמת 12 הימים, במקום גרעין. אני מעדיף להיות תחת איום של 10,000 טילים בליסטיים ולא פצצת גרעין אחת".

בהמשך דבריו התייחס ליכולת ההגנה של ישראל מפני מתקפות טילים והדף טענות שנשמעו לאחרונה בשיח הציבורי. "יש לנו מערכת הגנה רב-שכבתית, הכי טובה בעולם. ואין מצב, בניגוד לכל מיני ספקולציות, שמשגרים אלינו טילים ואנחנו לא פועלים ליירט אותם", אמר.

בהתייחסות לאפשרות של מערכה עתידית מול איראן, ציין שטייניץ כי שני הצדדים הפיקו לקחים מהעימותים האחרונים: "גם אנחנו הפקנו לקחים, אבל גם האיראנים. יש מינוס אחד ופלוס אחד. המינוס, שהפעם כנראה לא נפתיע. הפלוס, שכנראה הפעם האמריקנים יפעלו לא רק לילה אחד על אתר או שניים – אלא שזו תהיה מלחמה אמריקנית ולהם יש בסיסים אוויריים מאוד קרובים לאיראן ונושאות מטוסים, וזה מאפשר להם ציד משותף של מערכות הטילים והמשגרים".

בסיום דבריו התייחס גם לאיומים נוספים בזירה האזורית, ובראשם השימוש הגובר בכלי טיס בלתי מאוישים. "היקף השימוש ברחפנים הפתיע אותנו בתחילת חרבות ברזל. אבל אני יכול להגיד שמהר מאוד התעשתנו, יצרנו אמצעי הגנה", אמר, והוסיף אזהרה רחבה יותר: "מדינה כמו שלנו צריכה לחשוש מהכל, אבל צריך להסתכל טוב טוב על מדינות אחרות במזרח התיכון, כמו טורקיה או מצרים, ולוודא שהן לא מפתחות נשק גרעיני במסתור".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture