0%
"הכניסו לו כדורים שיתפקד"

מי ניהל את המדינה? ההקלטה המביכה שנחשפה על בנט

הקלטות דרמטיות חושפות את עדותה של השרה סילמן על הנעשה בלשכת בנט: "היה במצב נפשי ירוד, הכניסו לו כדורים בקופסאות כדי שיתפקד" • מי באמת ניהל את המדינה? סילמן טוענת כי לפיד וצוותו אחזו במושכות בזמן שבנט "גמגם"

שוקי כץ
אין תגובות
מי ניהל את המדינה? ההקלטה המביכה שנחשפה על בנט
יאיר לפיד ונפתלי בנט. צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש 90

סערה פוליטית חדשה סביב תפקודו של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט: הקלטות בלעדיות שנחשפו ב"ערוץ 14" מציגות עדות חריגה ומטלטלת של השרה עידית סילמן על הנעשה מאחורי הקלעים של ממשלת בנט-לפיד. בכנס פעילים סגור, סיפקה סילמן הצצה נדירה למה שהגדירה כחוסר תפקוד מוחלט של ראש הממשלה דאז, תוך שהיא מעלה טענות קשות בנוגע למצבו האישי והבריאותי ברגעים הגורליים של ניהול המדינה.

במהלך השיחה הסגורה עם הפעילים, הטיחה סילמן דברים קשים במי שעמד בראש מפלגתה לשעבר: "אני אספר לכם משהו שרוב האנשים לא יודעים, תכל'ס, בממשלה הקודמת, נפתלי בנט לא תפקד, וזה היה מההתחלה. הוא היה גם מבולבל וגם מגמגם. לדעתי בכללי, הוא היה במצב נפשי ממש ממש ירוד – כולם מסביבו ידעו". לדבריה של השרה, המצב הגיע לכדי כך שבנט נזקק לסיוע חיצוני כדי לעבור את היום: "כולם מסביבו ידעו את זה, היו מכניסים לו כדורים בכל מיני קופסאות אדומות, כאילו כדי שיוכל לתפקד".

מעבר להיבט האישי, סילמן טענה בהקלטות שנחשפו ב"ערוץ 14" כי חוסר היכולת של בנט להנהיג הוביל למצב בו השלטון עבר דה-פקטו לידיים אחרות. לדבריה, "מי שניהל את לשכת ראש הממשלה בפועל היה לפיד וכל הצוות שלו". היא הוסיפה והסבירה את המניע מאחורי פרישתה הדרמטית שהביאה לפירוק הממשלה, בציינה כי "מבחינתי, כשהפלתי אותם, הפלתי את לפיד בראשות הממשלה, וזה היה ברור לכולם".

בעוד מטעם השרה סילמן לא נמסרה תגובה רשמית לפרסום ההקלטות, במפלגתו החדשה של בנט לא נשארו חייבים. ממפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט נמסר בתגובה לדברים: "פייק. מפלגת "ביחד" בראשות בנט מאחלת הצלחה גדולה לסילמן בפריימריז הקרובים. ללא ספק היא תביא כבוד גדול לליכוד".

הכתבה עניינה אותך?

90%
10%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture