0%
אחרי הזינוק בחודש שעבר

בשבוע הבא: צניחה במחיר הדלק

הנהגים בישראל ייהנו מהוזלה מורגשת רגע לפני חגי תשרי, כאשר בליל יום שני הקרוב צפוי תעריף הבנזין לרדת בשיעור חד של כ-25 אגורות לליטר ולרדת שוב מתחת לרף שמונת השקלים בעקבות הרגיעה במתיחות בין ארצות הברית לאיראן • כל הנתונים, החישובים והחיסכון הצפוי בכיס

יצחק כהן
אין תגובות
בשבוע הבא: צניחה במחיר הדלק
מחירי הדלק// צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש 90

הקלה משמעותית בעלויות המחיה צפויה לנהגים בישראל לקראת תקופת חגי תשרי, כאשר ביום שני הקרוב בחצות צפוי מחיר הדלק לרדת בשיעור ניכר. על פי ההערכות המעודכנות מהיום (חמישי), הרגיעה הביטחונית שנרשמה בחזית שבין ארצות הברית לאיראן תוביל להוזלה של כ-25 אגורות לליטר, מה שיחזיר את המחיר לרמה הנמוכה מרף שמונה השקלים.

מגמה זו מגיעה לאחר שבראשית חודש אוגוסט, עת הגיעה המתיחות במצרי הורמוז לשיאה, זינק מחיר הדלק ב-8.2%, שהם 61 אגורות, ורשם שיא היסטורי שלא נראה מאז ספטמבר 2012 עם 8.09 שקל לליטר בנזין אוקטן 95 במסלול שירות עצמי, בעוד שבשירות מלא עמד המחיר על 8.34 שקל ובאילת נקבע על 6.85 שקל לליטר בשירות עצמי.

בעקבות השינויים בשווקים, ההערכה הנוכחית היא שמחיר ליטר דלק בשירות עצמי יירד לרמה של כ-7.84 שקל, אם כי התעריף הסופי יוכרע וייקבע באופן רשמי ביום ראשון בבוקר. גובה המחיר לצרכן בישראל מחושב לפי ממוצע מחירי חבית נפט באגן הים התיכון במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים של החודש עד יומיים לפני תומו, ובשקלול שער הדולר שיהיה תקף במועד הפרסום הקרוב. במונחים מעשיים, ירידה של 25 אגורות לליטר מתורגמת להוזלה של 12.5 שקל במילוי מכל סטנדרטי של 50 ליטר, ומייצרת חיסכון חודשי ממוצע המוערך בכ-50 שקל עבור נהגים הנוהגים לתדלק מכל מלא ארבע פעמים בחודש.

הכתבה עניינה אותך?

94%
6%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.