0%
שעות של הכרעה

טלטלה בדגל התורה: הקרב על הרשימה לקראת החלטה דרמטית

טלטלה בדגל התורה לקראת הכרעה על הרכב הרשימה: עתידם של משה גפני ואורי מקלב עומד במוקד המאבק, לצד האפשרות לשינוי משמעותי בצמרת המפלגה • לצד הדיווחים על מהלך להחלפתם, נשמעת התנגדות בתוך המפלגה ובבתי גדולי התורה • ההכרעה הסופית טרם התקבלה, והשעות הקרובות עשויות להיות משמעותיות

שוקי כץ
אין תגובות
טלטלה בדגל התורה: הקרב על הרשימה לקראת החלטה דרמטית
חברי הכנסת של דגל התורה במעונו של מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו

שעות דרמטיות עוברות על דגל התורה לקראת ההכרעות שיקבעו את הרכב הרשימה לכנסת בבחירות הקרובות. במוקד המחלוקת עומד עתידם הפוליטי של יו"ר המפלגה משה גפני ושל ח"כ אורי מקלב, כאשר מאחורי הקלעים מתנהל בימים האחרונים מאבק סביב הרכב הרשימה והכיוון שאליו תצעד המפלגה.

האפשרות לשינוי משמעותי ברשימת דגל התורה אינה חדשה, אולם בימים האחרונים היא הפכה למוחשית יותר, כאשר גורמים שונים פועלים לקידום שינוי בהרכב הנציגות. לצד זאת, קיימת התנגדות למהלך, ובשלב זה לא התקבלה הכרעה סופית בעניינם של גפני ומקלב.

לפי הדיווחים, אחד התרחישים שנבחנים הוא שינוי בצמרת הרשימה, כאשר שמו של ח"כ יעקב אשר עולה כמועמד מרכזי להובלת דגל התורה. במקביל נבחנת האפשרות לשלב ברשימה נציגים חדשים, במהלך שעשוי לסמן שינוי משמעותי בהרכב הסיעה לקראת מערכת הבחירות.

אלא שהדיון אינו מתנהל רק בזירה הארצית. בימים האחרונים גברו הקולות בתוך המפלגה המבקשים להשאיר את גפני ומקלב ברשימה. חברי מועצות מטעם דגל התורה פנו לרבני התנועה במכתב שבו הביעו תמיכה בשניים וקראו "לחזק את ידי שלוחי דרבנן".

גם בקרב חברי מועצת גדולי התורה נשמעו קולות התומכים בהמשך דרכם של הנציגים הוותיקים. ראש ישיבת תפרח, הגר"א פילץ, נפגש עם גפני והביע בפניו תמיכה מפורשת: "יישר כוח גדול על כל מה שעשיתם ושתמשיכו לעשות". גם עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין, הביע רק לאחרונה תמיכה בלתי מסוייגת ביו"ר גפני.

אחד הפרטים המשמעותיים בהתפתחות הפרשה נוגע לעמדתו של המנהיג הליטאי, מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש. על פי דיווחו של אלי הירשמן בחדשות 12, מי שמנע עד כה את הדחתם של גפני ומקלב היה הגרמ"ה הירש, אולם כעת הודיע כי אינו מתערב בהרכבת הרשימה לכנסת, אף שלדברי הירשמן הוא סבור כי "זה מהלך לא ראוי במצב הנוכחי".

הירשמן דיווח עוד כי רבנים ששוחחו עם הגרמ"ה הירש מספרים שהוא התייחס בחומרה למהלך. עם זאת, לפי הדיווח, למרות הסתייגותו מהמהלך, בחר הגר"מ הירש שלא להתערב בהכרעה על הרכב הרשימה. ההתפתחות הזו עשויה להיות משמעותית במיוחד, שכן היא מסירה למעשה את ההתנגדות שהייתה עד כה למהלך מצד אחד הגורמים המרכזיים בהנהגה הרוחנית של דגל התורה.

מנגד, גורמים אחרים פועלים לקידום שינוי בהרכב הרשימה, כאשר ברקע עומדים גם חילוקי דעות באשר להתנהלות הפוליטית של דגל התורה בשנים האחרונות. סוגיית הגיוס והקושי להגיע להסדרה שתיתן מענה לדרישות הציבור החרדי הפכה לאחד הנושאים המרכזיים בדיון על המשך הדרך הפוליטית.

יצוין כי במהלך השעות האחרונות הופצו מסרים שונים באשר למצב הדברים, כאשר לצד דיווחים על התקדמות במהלך להחלפת השניים נשמעו גם קולות הטוענים כי טרם התקבלה החלטה וכי קיימת התנגדות משמעותית למהלך. בשלב זה, כאמור, אין הכרעה סופית, אולם בדגל התורה מבינים כי ההחלטה שתתקבל אינה רק החלטה על שמות ברשימה, אלא עשויה להיות בעלת השלכה רחבה הרבה יותר.

הכתבה עניינה אותך?

57%
43%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.