לקראת ימי חגי תשרי ויציאתם של רבבות ישראלים לחופשות מעבר לים, נרשמת דריכות שיא במערכת הביטחון נוכח מאמצים בלתי פוסקים של ארגוני טרור לפגוע ביעדים ישראליים ויהודיים ברחבי הגלובוס. המטה לביטחון לאומי (המל"ל) מפרסם לציבור את הערכת האיום העדכנית, שנועדה להגביר את מודעות האזרחים לאיומים השונים ולהוביל לנקיטת פעולות מניעה מצילות חיים, תוך הדגשה כי מדובר בשיקוף עדכני של המגמות המרכזיות בעולם הטרור ולא באזהרות מסע חדשות.
על פי ההודעה הרשמית של המטה לביטחון לאומי (המל"ל), מלחמת "התקומה" והעימות הנמשך מול איראן, חיזבאללה, חמאס וגורמים נוספים הרחיבו באופן ניכר את היקף הסיכון הנשקף לישראלים בחו"ל. לצד מאמצים גוברים של מנגנוני הפח"ע האיראניים, שלוחיהם, ארגוני טרור פלסטיניים וגורמי ג'יהאד עולמי (דאעש ואל-קאעדה), ניכרת עלייה חדה בהסתה ובנרטיב האנטי-ישראלי. גורמי הביטחון מצביעים על יום השנה השלישי לטבח ה-7 באוקטובר כנקודת ציון בולטת שעלולה להוות מוקד להפגנות מחאה אלימות ולניסיונות פיגוע מוגברים. איראן וחיזבאללה, המונעים מרצון עז לנקום את הפגיעות הקשות שספגו, מפעילים שלוחים מגוונים ואף ארגוני פשיעה כדי לפגוע בנציגויות, בבכירים, במוסדות קהילתיים ובישראלים מזדמנים. במקביל, חמאס משקיע מאמצים מיוחדים בביסוס תשתיות טרור על אדמת אירופה, החות'ים קוראים לפגיעה בישראלים בסומלילנד ובאפריקה, וקיים איום מבוזר ובלתי צפוי מצד מפגעים בודדים ששאבו השראה ברשת – איום שכבר גבה את חייהם של 25 ישראלים ויהודים בחו"ל מאז פרוץ המלחמה.
במל"ל ממפים את מוקדי הסיכון המרכזיים ומציינים כי מדינות עוטף איראן, ובהן אזרבייג'ן, טורקיה ואיחוד האמירויות, חשופות במיוחד לתשתיות הטרור האיראניות. במדינות כמו ירדן, מצרים (כולל סיני), קטר וסומלילנד קיימת אזהרת מסע ברמה 4 המחייבת הימנעות מוחלטת מהגעה, ובכלל זה הימנעות מעצירות ביניים (קונקשן) ואיסור שהייה מחוץ לטרמינל. במקביל, הודגש האיסור המוחלט על פי חוק להגיע למדינות אויב בהן עיראק, תימן, איראן, סוריה ולבנון, וכן הומלץ להימנע מכניסה למדינות בסיכון גבוה כגון סעודיה, פקיסטן, בנגלדש, סומליה, לוב ואלג'יריה, או למדינות שאינן מקיימות קשרים דיפלומטיים עם ישראל.
נוכח רמת האיום הגבוהה, מפרסם המל"ל שורת הנחיות זהירות חיוניות למטיילים: מומלץ להצניע כל סממן ישראלי או יהודי דוגמת כיפה או חולצות עם כיתוב בעברית, ולצמצם דיבור בעברית במקומות הומי אדם במדינות ברמת סיכון 3. בתחום הדיגיטלי, יש להימנע לחלוטין מפרסום מיקומים בזמן אמת ולהסיר או להצניע כל תיעוד המעיד על שירות בכוחות הביטחון. כמו כן, נדרשת ערנות מוגברת סביב בתי חב"ד, מסעדות כשרות ובתי כנסת, התרחקות מהפגנות ומחיכוך פוליטי, והחזקת מספרי החירום המקומיים.