האם רחוב מרכזי בירושלים יחליף את שמו? חבר מועצת העיר ויו"ר סיעת "מאוחדים", אריה יצחק קינג, פנה היום (רביעי) לראש העיר משה ליאון, המשמש גם כיו"ר ועדת שמות הרחובות, בבקשה לשנות את שמו של רחוב המלך ג'ורג' ל"טבור הארץ".
זאת, לאחר שבשבועות האחרונים החליטה ממשלת בריטניה לפעול נגד ריבונותה של ממשלת ישראל ונגד פעולותיה של עיריית ירושלים. לדבריו, המהלך אינו מסתכם בפגיעה כלכלית בעירייה ובתושבים, אלא כולל גם ערעור על "זכותו של העם היהודי על חבלי ארץ ישראל ועל אזורים נרחבים בירושלים".
קינג מבקש כי ועדת שמות הרחובות בעירייה תבחן את שינוי השם ותאמץ במקומו את השם התנ"כי "טבור הארץ", המופיע לדבריו בספר יחזקאל בנבואתו על ירושלים.
במכתב הוא מפרט את הקשר בין השם המוצע למיקומו של הרחוב ומסביר: "ירושלים היא טבורה של ארץ ישראל ורחוב זה שממוקם בטבורה של ירושלים, ראוי שיזכה לשם תנ"כי, שורשי שמתאר את מקומו הגאוגרפי, טבורה של ירושלים וטבורה של ארץ ישראל". קינג מתייחס גם לפניות קודמות שהעביר לעירייה, שבהן ביקש לפעול נגד גופים שלטענתו פועלים נגד ישראל, ובהם ממשלת צרפת ואונר"א.
במכתבו הוא מעלה גם את שאלת מקור שמו של הרחוב. לדבריו, השם "המלך ג'ורג'" ניתן לרחוב בשנת 1924 על ידי ראש העירייה ראג'יב ביק נשאשיבי, בתקופת המנדט הבריטי, ולא במסגרת החלטה שהתקבלה על ידי ממשלת ישראל או עירייה יהודית.
כחיזוק לבקשה מציין קינג כי שינויי שמות דומים כבר נעשו בערים אחרות בישראל. לדבריו, עיריית חיפה שינתה את שם רחוב המלך ג'ורג' לרחוב דוד המלך, ובעיריית באר שבע הוחלף שמו של הגן העירוני שנשא את שמו של המלך ג'ורג'.