בעקבות האירוע הקטלני ברכס רמים, שבו נהרג נער ונפצעו נערים נוספים מפיצוץ נפל טיל, פיקוד העורף מרחיב את מאמצי ההסברה לציבור, במטרה להגביר את המודעות לסכנת הנפלים ולמנוע אסונות נוספים.
בימים הקרובים יוביל פיקוד העורף קמפיין הסברה רחב בשיתוף הרשויות המקומיות, משרד החינוך, משטרת ישראל, רח״ל וארגונים נוספים. הקמפיין יופץ בכל פלטפורמות התקשורת, לצד פעילות הסברה ברמה המקומית.
בפיקוד העורף מדגישים כי ההתמודדות עם סכנת הנפלים מחייבת פעילות הסברתית רציפה ומתמשכת, שתטמיע את כללי ההתנהגות הנכונה בקרב הציבור. במסגרת המהלך יועברו לרשויות המקומיות ולארגונים השותפים חומרי הסברה מגוונים, במקביל להפצת התכנים בערוצים הדיגיטליים של הפיקוד.
המסרים יותאמו לקהלי יעד שונים ולשפות שונות, כדי להרחיב את החשיפה ולהנגיש את המידע לכלל הציבור. דגש מיוחד יינתן לילדים ולבני נוער, בשיתוף מערכת החינוך, באמצעות הרחבת חומרי ההסברה והעמקת השיח על הסכנות הטמונות בנפלים.
בנוסף, הנושא ישולב בתוכנית ההדרכות השנתית שמקיימות מדריכות החירום של פיקוד העורף במערכת החינוך. בפיקוד מבקשים להטמיע בקרב התלמידים את ההתנהגות הנדרשת בעת היתקלות בנפל, כחלק מהמאמץ למנוע פגיעות בנפש. הקמפיין נועד להגביר את המודעות לסכנת הנפלים, להטמיע התנהגות מצילת חיים ולשמור על חיי אדם, בעקבות האסון שאירע השבוע בצפון הארץ.