0%
"מחסל כל אפשרות לאחדות"

לפיד חוגג את ניצחון הדמוקרטים בארה"ב

בשמאל חוגגים את ניצחון המפלגה הדמוקרטית בבחירות האמצע • ראש האופוזיציה לפיד טוען: המפלה של טראמפ סוגרת את הדלת בפני ממשלה עם נתניהו • יאיר גולן מחריף את הטון ומזהיר מסנקציות ובידוד: "להקים ממשלת שינוי עכשיו"

שוקי כץ
אין תגובות
לפיד חוגג את ניצחון הדמוקרטים בארה"ב
MK Yair Lapid attends the Herzliya conference at the Reichman University in Herzliya, July 1, 2026. Photo by Avshalom Sassoni/Flash90 *** Local Caption *** יאיר לפיד כנס אוניברסיטה רייכמן הרצליה מדבר מדברים

ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס הבוקר (רביעי) לתוצאות בחירות אמצע הכהונה בארה"ב, והצהיר כי ניצחון הדמוקרטים סוגר את הדלת בפני הקמת ממשלת אחדות בראשות בנימין נתניהו. דבריו של לפיד, כפי שפורסמו ברשת החברתית X, מגיעים יום לאחר פגישת ראשי מפלגות גוש השינוי, שם סוכם לפעול להקמת ממשלה בראשות גדי איזנקוט, ורומזים כי אפשרות האחדות עדיין נידונה בקרב גורמים מסוימים בגוש.

בציוץ שפרסם בחשבונו כתב לפיד: "להתבטאויות של זיני בלילה ולתוצאות הבחירות באמריקה בבוקר יש תוצאה לא צפויה אחת: זה מחסל כל אפשרות לממשלת אחדות בראשות נתניהו". לדברי לפיד, "ישראל לא יכולה להרשות לעצמה שהוא יישאר ראש הממשלה. זה מסכן את הביטחון, זה מסכן את הדמוקרטיה, זה ירסק אותנו בעולם".

ההשלכות של הניצחון הדמוקרטי נידונות בהרחבה גם בשאר חלקי האופוזיציה, כאשר יו"ר סיעת "הדמוקרטים", יאיר גולן, הצטרף לקו התקיף וטען כי התוצאות "חושפות עד כמה נתניהו רעיל גם אצל הדמוקרטים וגם אצל הרפובליקנים", והזהיר כי המשך כהונתו תוביל למסלול של "סנקציות בינלאומיות, בידוד בינלאומי ולהתנגשות עם ארה"ב, ידידתנו ובעלת בריתנו החשובה ביותר".

בדבריו החריפים שרטט גולן את הבחירה שניצבת בפני ישראל לטענתו: "ישראל של נתניהו – 'סופר ספרטה', מוחרמת, נחשלת ומבודדת, או ישראל חזקה, מתקדמת, חופשית ובטוחה. נתניהו הפסיד בבחירות. הוא מסוכן לישראל. אין לנו זמן לבזבז. חייבים להקים ממשלת שינוי עכשיו".

דבריהם של בכירי האופוזיציה נאמרים על רקע ניצחון מוחץ למפלגה הדמוקרטית, שהבטיחה שליטה בבית הנבחרים ונמצאת בדרך לרוב בסנאט, תוך פגיעה משמעותית בכוחו של הנשיא הרפובליקני, דונלד טראמפ.

הדמוקרטים כבר הודיעו שבכוונתם לנצל את הרוב החדש לסיכול המשך הלחימה האמריקנית באיראן, ולמרות סמכויותיו הנרחבות של הנשיא במדיניות החוץ והביטחון, הצלחתם בקלפי תשפיע מהותית על תהליך קבלת ההחלטות בוושינגטון ועל מערכת היחסים המדינית עם ירושלים בתקופה הקרובה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
100%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.