משרד הבריאות עדכן הבוקר כי 2,740 נדבקים חדשים בנגיף קורונה אובחנו אתמול. 418 חולים במצב קשה
הפרופ' רוני גמזו הבהיר כי ההצעה אתמול בקבינט היתה על הטלת סגר על שמונה ערים עם תחלואה גבוהה במיוחד והטלת מגבלות תנועה על כל הערים האדומות.
לדבריו, החלטת הקבינט נתנה מנדט לצוות המקצועי בראשות פרופ' גמזו להרחיב את הערים האדומות שיוטל עליהם סגר מלא ולא רק מגבלות תנועה. ההחלטה הסופית תתקבל בסוף השבוע ותאושר על ידי הממשלה ביום ראשון.
סגן שר החינוך מאיר פרוש מתח ביקורת על החלטת קבינט הקורונה להטיל סגר באזורים האדומים ותהה: "אם מישהו מחליט שצריך לעשות סגר – למה מחכים ליום שני?".
לדבריו, "כאשר מישהו במערכת הבריאות אומר שיש תחלואה בציבור החרדי – הוא לא מגלה שום סוד, אבל חולה חרדי בבית אחד מביא איתו עוד עשרה – לכן יש הרבה במגזר החרדי, כי יש להם משפחות גדולות. היו צריכים לנהוג אחרת".
עו"ד משה מורגנשטרן, מחזיק תיק הבריאות בבני ברק, אמר: "יש הרבה תסכול, זעם וביקורת על משרד הבריאות. עולה חשש אמיתי בעירייה שהאזרחים לא יתסגלו לסגר ולהשלכות הכלכליות שלו".
מורגנשטרן הבהיר: "אין להוראה של הרב קנייבסקי השפעה עלינו. היא מיועדת רק לתלמידי ישיבות שנבדקו, נכנסו לקפסולות ל-40 יום ומהרגע הזה אין יוצא ואין בא".
בתוך כך מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, התייחס להיערכות המשטרה לקראת מימוש החלטות הדרג המדיני בהתאם למודל הרמזור.
״משטרת ישראל ערוכה ותבצע אכיפה ככל שידרש ובהתאם להנחיות הדרג המדיני. נשקיע כל משאב שנדרש במימוש ההחלטה ובביצוע פעולות פיקוח ואכיפה בכל מקום שידרש״, אמר כהן.