0%

ניסנקורן נגד גנץ: "ממדר אותנו מההחלטות. מקבלים מידע מהתקשורת"

מתיחות בכחול לבן: בעקבות הפרסום כי יעלון מנסה להקים מסגרת פוליטית חדשה, בכירים ביש עתיד תוקפים: לפיד יפרק את השותפות

יוסי ויזל
15 תגובות

מתיחות בכחול לבן: שר המשפטים אבי ניסנקורן זועם על יו"ר המפלגה בני גנץ וטוען שהוא ממדר אותו מהחלטות. בין היתר טען ניסנקורן: "הוא לא מעדכן אותנו – דברים מונחתים מהתקשורת".

לעימות שורבב גם שמה של שרת התפוצות עומר ינקלביץ'. ניסנקורן טען בשיחה סגורה: כשגנץ רוצה להתייעץ עם מישהו – הוא הולך אליה. עוד הוא אמר: "זה לא תקין שבני לא מעדכן ולא משתף ודברים מונחתים עלינו מהתקשורת. בני, המנכ״ל וראש המטה של גנץ הפכו לפורום שלישייה שמקבלים את ההחלטות ואותנו עוקפים". 

מלשכת שר המשפטים נמסר בתגובה: "הטענות שקריות ומהוות ניסיון נפסד נוסף להציג סכסוך לא קיים בהנהגת כחול לבן".

ברקע הפרסום ב-ynet אודות ניסיונותיו של משה יעלון מיש עתיד-תל"ם להקים מסגרת פוליטית חדשה, שהוא יהיה אחד מראשיה, בכירים ביש עתיד אומרים: אם יעלון ימשיך בהתנהלות החתרנית, לפיד יפרק את השותפות. בסביבת יעלון אומרים: לפיד עודכן על מהלכיו מבעוד מועד, גם אם לא אהב את היוזמה.

מוקדם יותר נמסר מלשכתו של יעלון: ״המטרה שלי היא להבטיח מהפך שלטוני. אני חושב שאפשר לעשות זאת גם בהקמת ממשלת חירום בכנסת הנוכחית ללא נתניהו. אבל, אם לא ניתן, חייבים לגבש אלטרנטיבה פוליטית מרכזית שתוכל להביא קולות שוברי שוויון.

"אני מכיר את הבדיקות שנעשות, גם אני מתלבט בשאלה הזו. אעשה מה שצריך כדי לסייע להוביל מהפך. זו חובתנו. זו הציפייה הציבורית. אני שמח שהבדיקות שנעשות מחזקות את ההיתכנות הזו. לגבי גדי (הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט) – מאמין שיקבל את החלטותיו בבוא העת. הוא איש ראוי שטובת המדינה ושירות המדינה בראש מעיניו. נכס לכל מסגרת פוליטית. שותף חשוב ומרכזי למהפך שלטוני".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.