את המפגש הנחתה מ"מ יו"ר ועדה הקליטה, ח"כ מיכל קוטלר-וונש (כחול לבן) וסקרה את היסטוריית הקהילה היהודית בבחריין אשר מונה 50 יהודים שהגיעו אליה מעירק, תימן, ואירן. היהודיים חיים בבחריין כבר כ-140 שנה. היהודים הראשונים שהגיעו לבחריין מעירק היו חסרי השכלה, ועניים. היהודים השתלבו במדינה והצליחו בתחום הביגוד.
עוד הוסיפה קוטלר–וונש כי בימי השיא שלה, מנתה הקהילה 1500 חברים, וכבר בשנת 1935 הוקם בית כנסת יהודי בבחריין. בית הכנסת נחרב לאחר ההצבעה על תוכנית החלוקה באו"ם ב1947.
כיום, בית הכנסת בבירה מנאמה, פעיל לעיתים רחוקות, בעיקר בחגים ועד לא מכבר לא היה ספר תורה בבית הכנסת. לקהילה ישנו בית עלמין יהודי.
נכון להיום, הקהילה היהודית בבחריין הולכת ומתבגרת, הצעירים עוזבים ללימודים בחו"ל ולעיתים לא חוזרים לגור בחזרה במדינה. וונש ציינה כי חייבים ללמוד מהדו קיום של היהודים בבחריין עם בני עמם.
בישיבה השתתפו דאוד אברהים נונו, ראש הקהילה היהודית בבחריין, נאנסי ח'דורי, חברת הפרלמנט הבחרייני, חברת הקהילה היהודית בבחריין והודא עזרא איברהים נונו, פוליטיקאית, חברת הקהילה היהודית בבחריין.
חברי הקהילה היהודית ציינו כי קודם הם מרגישים את עצמם בחריינים ורק אחרי זה יהודים. כל השנים חיו בדו קיום עם העם הבחרייני. עוד סיפרו כי בית הכנסת הראשון בבחריין נבנה על ידי כסף שנתרם על ידי קרטייה, שהגיע לרכוש פנינים בבחריין.
חברי הקהילה ציינו כי היהודים שעזבו את בחריין עזבו מרצונם ולא נרדפו אף פעם על ידי השלטונות. החיים התנהלו תמיד בסבלנות וללא פחד וחשש. יש להם אוכל כשר ולא חוששים לשים מזוזות בבתיהם. מצפים לביקורים של ישראלים בעקבות הסכמי השלום.
שרת התפוצות עומר ינקלביץ' הבטיחה שמשרדה ירחיב את שיתופי הפעולה עם הקהילה וציינה כי צריך ללמוד מההיסטוריה של היהודים בבחריין ומיחסיהם הטובים עם בני העם הבחרייני.
יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית -יעקב חגואל אמר בדיון כי ההסתדרות נמצאת בקשר גם עם קהילות יהודיות בארצות אויב וכי הם מנסים לסייע להם מתוך תחושת אחריות וחיבור ליהודי התפוצות.
יונתן מילר ממשרד החוץ ציין את חשיבות חתימת הסכמי השלום שיאפשרו ביקורי משפחות קרובים מישראל לבחריין וההיפך.
יו"ר הסוכנות היהודית – יצחק(בוז'י) הרצוג, אמר בישיבה "זהו מפגש הסטורי. לא בטוח שאנשים מבינים את ההשפעה של הסכמי אברהם כמו שנתניהו וטראמפ הבטיחו". עוד ציין כי בשעה זו נפגשת מנכ"לית הסוכנות היהודית עם נציגי הקהילה באבו דאבי. ניצור קשר גם עם ראשי הקהילה היהודית בבחריין. עדיין יש קהילות בתוניס ומרוקו ולדבר על אינטגרציה של הקהילה זה פלא.
שרת התפוצות עומר ינקלביץ (כחול לבן), אמרה כי יש רגעים שאנו שוכחים את הקהילות הקטנות. משרד התפוצות בשיתוף עם יו"ר הסוכנות היהודית מקיימים תוכניות לעבוד עם הקהילות. הסכמי אברהם אפשרו לנו לפתוח קשרים עם אחינו במדינות ערב, עם איחוד האמירויות ובחריין. לקהילה היהודית בבחריין יש הזדמנות להעמיק את הקשרים עם ישראל.
בסיום הדיון פנתה קוטלר-וונש לנציגי הקהילה בבחריין: "כל מה שאתם יכולים להציע למדינה ולבקש ממנה תעבירו אלינו. היא הודתה לקהילה היהודית בבחריין שהביאו את הערכים של הדו קיום וההבטחה שהמשפחות בארץ יוכלו להיפגש עם יקיריהם בבחריין.
קודם כל יהודים!!!